Svédország: a kapitány Milánóba utazott Ibrahimovichoz

MTI/B. L.MTI/B. L.
Vágólapra másolva!
2020.11.26. 22:46
null
Ibra visszatér a válogatottba? (Fotó: AFP)
Milánóban találkozott Zlatan Ibrahimoviccsal a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Janne Andersson.

 

Az AC Milan remek formában lévő támadója, valamint az 58 éves szakember azt követően egyeztetett egymással személyesen, hogy Ibrahimovic a közelmúltban úgy nyilatkozott: hiányzik az életéből a válogatott, és nyitott a visszatérésre.

Andersson csütörtökön a svéd szövetség honlapján közölte: amikor Ibra nyitottnak mutatkozott a játékra a válogatottban, fontosnak érezte, hogy minél előbb személyesen egyeztessen vele erről a kérdésről.

„Nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan sikerült összehoznunk a találkozót, amely nagyon jó és kifizetődő volt, s a végén megállapodtunk abban, hogy folytatjuk a párbeszédet” – mondta a szakvezető.

A 39 éves futballista – akit immár 12. alkalommal választottak meg hazájában az év labdarúgójának – 2001 és 2016 között 116 alkalommal játszott az A-válogatottban, amelynek színeiben 62-szer volt eredményes. Legutóbb a négy évvel ezelőtti Európa-bajnokságon szerepelt, amelyen a svéd csapat a csoportjában egy pontot szerezve utolsóként végzett.

Miután a svédek 2017 őszén megszerezték a kvalifikációt az oroszországi világbajnokságra, a svéd média tett célzást Ibrahimovic reaktiválására. Az érintett nem is zárkózott el a lehetőségtől, 2018 tavaszán azonban Andersson kijelentette, hogy nem számol vele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik