Superliga: döntés született a Sepsi félbeszakadt meccséről – hivatalos

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 16:11
null
Nem született meglepetés a craiovai ultrák miatt félbeszakadt mérkőzés ügyében (Fotó: Tókos Csaba)
Kétszeri halasztás után szerdán ítéletet hirdetett a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a január 29-én a vendégszurkolók magyarellenes rigmusai miatt félbeszakadt, Sepsi OSK–FCU Craiova élvonalbeli mérkőzés ügyében.

 

A döntés alapján a találkozó pontjait 3–0-s gólkülönbséggel a székelyföldi csapat kapja meg, a craiovai klub szurkolói pedig nem vehetnek részt csapatuk következő hat idegenbeli találkozóján. Ezenkívül a Sepsi OSK szervezési hiányosságok miatt 25 ezer lejes (mintegy 1.93 millió forint), az FCU Craiova pedig 22500 lejes (1.74 millió forint) pénzbüntetést kapott.

Az ítélet nyomán a Superliga hatodik helyén álló Sepsinek immár 37 pontja van, a 30 pontos Craiova pedig a nyolcadik helyen áll. A Sepsi vezetése nem kívánja kommentálni az ítéletet, a Nemzeti Sport megkeresésére Hadnagy Attila klubigazgató csupán annyit mondott: „A szabályzatnak megfelelő, helyes és normális ítélet született.” A szentgyörgyi klubra kirótt pénzbüntetést pedig előbb a klubon belül szeretné megtárgyalni a vezetőség.

A védekezését a rendező klub, azaz a Sepsi OSK felelősségére építő craiovai klub is furcsállja az ítéletet, amelyet megfellebbez a román szövetség Fellebbviteli Bizottságánál, majd szükség esetén a nemzetközi Sportdöntőbíróságon is. „Nem vitatom, hogy hibáztak a szurkolóink, de nem tudom, ezt miért nekünk kell megfizetnünk. A legegyszerűbb megoldás egy nézők nélküli újrajátszás lett volna” – nyilatkozta Marcel Popescu klubelnök a Digi Sport televíziónak.

Adrian Mititelu, az FCU tulajdonosa szerint kivégezték csapatát, vagy azért, hogy a szurkolók felhagyjanak a xenofób rigmusokkal, vagy hogy elősegítésék a Sepsi felsőházba kerülését. „Azt gondolom, ez még nagyobb gyűlöletet kelt majd a székelység ellen, ha a Sepsi bejut a playoffba” – nyilatkozta a Gazeta Sporturilor sportlapnak Mititelu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik