M. B.
2023.01.24 12:46 Frissítve: 2023.01.24 15:09

Skócia: hatodosztályú klub ejtette ki a kupából az Aberdeent – videó

A skót labdarúgás egyik, ha nem a legnagyobb meglepetését okozta a hatodosztályú Darvel FC, amely hétfő este 1–0-s győzelmet aratva kiejtette az élvonalbeli bajnokságban (Premieship) vitézkedő Aberdeent a Skót Kupa negyedik fordulójában.

Volt mit ünnepelni Darvelben, a helyi csapat kiütötte a kupából az Aberdeent (Fotó: Getty Images)

Igazi „Dávid és Góliát” csatát láthatott a darveli Recreation Parkban összegyűlt közönség. A skót futball hatodik vonalának megfelelő West of Scotland League Premier Division tabelláját vezető Darvel FC – amely az előző idényben megnyerte a bajnokságot, de nem vállalta a feljutást – a Premiership ötödik helyén álló Aberdeennel csapott össze.

A párharc egyértelmű esélyesének számító vendégcsapatban két korábbi MTK-s légiós, Bojan Miovszki és Ylber Ramadani is pályára lépett, de gólt csak a kék mezes hazaiak szereztek: a 19. percben Jordan Kirkpatrick közeli lövése utat talált az Aberdeen kapujába. A mérkőzés hátralevő részében az egyenlítést kergette az egykori KEK-győztes, de több gól már nem született – óriási meglepetésre a Darvel lépett tovább a nyolcaddöntőbe.

A legjobb 16 között a harmadosztályú Falkirk vár Michael Kennedy legénységére, így jó esély van arra, hogy az 1889-ben alapított amatőr klub tündérmeséje tovább folytatódjon.

A DARVEL GYŐZTES GÓLJA

 

 

SKÓT KUPA
4. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Darvel FC (VI.)–Aberdeen 1–0
(Kirkpatrick 19.)

2023.01.29 21:48:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sporteseményekre beülő nézők, szurkolók bizonyos mértékig mindig is lázadóknak számítottak, mert bár a sport sokáig hatékony eszköznek tetszett a mindennapok feszültségének oldásában, arra is alkalmasnak bizonyult, hogy nemzeti vagy klubszínek alapján egységbe kovácsolja a drukkereket.

2023.01.29 13:17:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek három kölcsönjátékosa sem segített az ellenfélen, ismét három pontot szereztek Miérezék.

2023.01.27 14:03:23

Minden más foci nemzetisport.hu

A craiovai kemény mag hozta a formáját, nem a futballé volt a főszerep Székelyföldön.