Sheriff: a Realt legyőző mester csatlakozott az ukrán hadsereghez

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.02.28. 17:15
null
Jurij Vernidub csatlakozott az ukrán hadsereghez (Fotó: AFP)
A Sheriff Tiraspol ukrán mestere, Jurij Vernidub a moldovai labdarúgó-bajnokság közepén úgy döntött, maga mögött hagyja a futballt, és a seregbe beállva segíti hazáját az Oroszország elleni háborúban – számolt be róla a Zorya Londonsk elnevezésű ukrán portál.

 

Pontosan öt hónappal ezelőtt, 2021. szeptember 28-án a Real Madrid hazai pályán 2–1-re kikapott a Sheriff Tiraspoltól a Bajnokok Ligája D-csoportjának 2. fordulójában. A moldovaiak két kör után a kvartettjük élén álltak, mivel a nyitó mérkőzésen is győztek, 2–0-ra a Sahtar Doneck ellen. A Sheriff a folytatásban háromszor veszített, valamint egy döntetlent ért el, és csoportharmadikként az Európa-liga kieséses szakaszába jutott – ott a 32 között tizenegyespárbajra került sor a Sporting Braga ellen, s 3–2-re alulmaradt.

Az európai kupaporondon tehát már nem, a moldovai bajnokságban viszont még érdekelt a csapat, ugyanis 9 forduló hátravan még a sorozatból, a Sheriffnek ráadásul két mérkőzést pótolnia kell. Az alakulat mestere, Jurij Vernidub ettől függetlenül úgy döntött, hazája, Ukrajna védelmére siet, és segíti az Oroszország elleni háborúban: csatlakozott a hadsereghez.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik