Sepsi: „Megfogyva bár, de törve nem” – az elnök beszédet tartott

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.01.22. 15:10
null
Szombaton újra pályára lép a Sepsi OSK (Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)
A koronavírus által tizedelt Sepsi OSK szombaton az Astra Giurgiu ellen folytatja szereplését a Liga 1-ben.

„Megfogyva bár, de törve nem” – idézte a Szózatot Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke a csapat pénteki edzése után. A székelyföldi klub vezetője magyarul és románul is szólt a sérülések és koronavírusok által megtizedelt keret egészséges tagjaihoz a szombati, Astra Giurgiu elleni Liga 1-es mérkőzés előtt, azt kérve tőlük, hogy szívvel-lélekkel küzdjenek beteg társaikért és a szintén koronavírusos Leo Grozavu edzőért, valamint a csapat fantasztikus szurkolóiért.

Utóbbiak, ha már személyesen nem lehetnek jelen a találkozón, a klub jelképeivel díszített hóembereket építettek a lelátókon.

„Íme, kijöttek, rengeteg hóembert készítettek, beletették a szívüket és a lelküket. Azt várom el tőletek, hogy ti is ugyanígy álljatok fel holnap a pályára. Közösen mutassuk meg, hogy egy csapat vagyunk, és irány a győzelem!” – mondta Diószegi a játékosoknak.

Mint már megírtuk, a Sepsinél a héten négy futballista koronavírus-tesztje is pozitív lett, rajtuk kívül a csapatkapitány Rasid Buhenna eltiltás, Florin Stefan, Florin Purece, Fülöp István és Andrei Dumiter sérülés miatt nem játszhat.

A székelyföldi tél miatt 12.30-kor (magyar idő szerint 11.30-kor) kezdődő mérkőzést Sebastian Coltescu vezeti: a PSG–Basaksehir találkozó félbeszakadásában főszerepet játszó bíró most fújhatja először a sípot a december 8-i Bajnokok Ligája-találkozó óta.

Szombat délután lép pályára az UTA is, a partiumi csapat a szintén újonc FC Argest fogadja az aradi Neuman Ferenc-stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik