BOROS MIKLÓS 2018.05.25 15:22 Frissítve: 2018.05.25 15:44

Románia: hétmillió forintos büntetés a magyarellenes kijelentésekért

Magyarellenes kijelentései miatt százezer lejes (6.9 millió forintos) pénzbüntetést szabott ki a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága Gigi Becali bukaresti üzletemberre. A FCSB tulajdonosát még március végén jelentette fel a kolozsvári CFR csapata, amely a visszaesőnek számító Becali kijelentései miatt annak csapatára is pontlevonásos büntetést kért, ám ezt a fegyelmi bizottság elutasította.

 

Becali még februárban, a Dinamo–FCSB rangadó előtt kelt ki Miriuta László, a Dinamo akkori edzője, valamint a CFR ellen.

„Miriuta azt mondta, hogy a CFR-t akarja bajnoknak. Miriuta magyar, hogy is lehetne a CFR magyarjai ellen? Én a magyarok ellen harcolok. Hogy lehetne a CFR bajnok Románia egyesülésének centenáriumán? Én, Becali, mindannyiukat összetöröm. Ne higgyék, hogy Románia centenáriumának évében is őket fogják segíteni a bírók” – nyilatkozta akkor.

A FCSB ugyanakkor szintén feljelentette a CFR-t, edzőjének, Dan Petrescunak a játékvezetést bíráló kijelentései miatt, mondván, hogy besározza a román futballt. A bukaresti klub Petrescu 16 mérkőzésre szóló eltiltását és a CFR lepontozását szerette volna elérni, ám a fegyelmi bizottság az edzőre is csak pénzbüntetést szabott ki, szintén százezer lej értékben.

A vasárnap véget ért felsőházi rájátszásban a CFR egy ponttal előzte meg a FCSB-t, megszerezve a kolozsvári klub negyedik bajnoki címét.

2022.06.25 09:14:28

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

Fülöpné Benjamin Gabriella: Hogyan lehetne az életünk ugyanolyan? Túlélni hogyan kell?

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Tavaly nyáron súlyos örökséget vett át Konakov.

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Szükséges-e a sikeres edzői karrierhez a magas szintű játékosmúlt?