Románia: banánhéj landolt előtte, sárgát kapott érte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.06. 12:48
A szurkolók rasszista megnyilvánulása miatt akár 15 ezer eurós bírságot is kaphat a román élvonalbeli Rapid labdarúgócsapata, miután a bajnokság hétvégi 10. fordulójában a Concordia Chiajna ellen gól nélküli döntetlennel zárult mérkőzésen egy banánhéj landolt a pályán Wellington előtt – számolt be róla a kronika.ro.

A vendégek brazil csatára – aki Marian Balaci játékvezetőtől sárga lapot kapott, amikor a drukkerek sértegetése miatt panaszkodott – átadta a gyümölcshéjat a bírónak, később pedig úgy fogalmazott, hogy nehéz összpontosítania a játékra, miközben majomnak csúfolják.

A vasutasklub közleményben jelezte, hogy hasonló atrocitásokban már a fővárosi játékosoknak is volt részük, és meglátásuk szerint emiatt a „gusztustalan” partizánakció miatt sem őket, sem pedig a B-közepet nem terheli felelősség, ugyanakkor mindent elkövetnek majd, hogy a tettest beazonosítsák és megbüntessék.

A Rapid edzője, Marian Rada eközben eltúlzott színészkedésnek tartja Wellington panaszát, szerinte a csatárnak inkább amiatt kellene „sírnia”, hogy nem szerzett gólt. „Azt nem akarja véletlenül, hogy a találkozót a javukra írják három nullára a zöld asztalnál? Elegünk van már abból, hogy minden meccs után a ligát gazdagítjuk” – utalt a korábbi fegyelmi szankciókra a szakvezető.

A Look TV adásában Cristian Jura, a nemzetközi sportdöntőbíróság bírája elmondta, az ügy minden bizonnyal az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) asztalára kerül. A kronika.ro hozzáteszi: történik mindez akkor, amikor a Román Labdarúgó-szövetség azt próbálja elérni, hogy az október 11-i román–magyar Eb-selejtező után ne is legyen lehetőség büntetésekre lelátói sértegetések miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik