nemzetisport.hu 2018.07.06 19:05 Frissítve: 2018.07.06 20:42

PSG: Gianluigi Buffon Párizsban folytatja – hivatalos

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy plusz egy éves szerződést kötött Gianluigi Buffonnal.

Buffon egy plusz egy éves szerződést kötött a PSG-vel (Fotó: psg.fr)

 

A Juventust 17 éven keresztül szolgáló Gianluigi Buffon péntek reggel megérkezett Párizsba, majd egy helyi kórházban átesett a kötelező orvosi vizsgálaton. A 40 éves, 176-szoros olasz válogatott kapus végül péntek este egy plusz egy éves szerződést kötött a PSG-vel.

Buffon májusban jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg júniusban lejárt szerződését a Juventusszal, amelynek kapuját 2001 óta 665 alkalommal védte.

„Jó érzés és nagy örömömre szolgál, hogy csatlakozhatok a Paris Saint-Germainhez – mondta Buffon a szerződés aláírása után. – Ez az első alkalom, hogy elhagyom a hazámat, de ezt az ambiciózus projektet látva meghoztam a döntést. Köszönöm a klubnak és az elnökének a bizalmát. Figyelemmel követtem a PSG elmúlt években mutatott fejlődését, s tisztában vagyok, milyen álmaik vannak, azoknak, akik a csapat mezét viselik. A siker és a nagy célok érdekében minden energiámat és tapasztalatomat beleadom majd.”

„Mindannyian elképesztően büszkék vagyunk, hogy Buffont a PSG-családban köszönthetjük – fogalmazott Nasszer al-Kelaifi, a párizsi együttes elnöke. – A hihetetlen pályafutását, az ambícióit, az elegáns személyiségét ismerve ő a világ egyik legjobban tisztelt és szeretett labdarúgója. Negyvenévesen is megvan a szenvedélye a futballhoz, és megfelelőnek találta a projektünket, amely megegyezik az ő rendkívül magas céljaival.

Paris Saint-Germain on Twitter

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.