B. D. K. 2021.06.07 11:22 Frissítve: 2021.06.09 11:34

PSG: a tulajdonos kijelentette, Mbappé nem megy sehova!

Mint ismert, Karim Benzema a L’Équipe szerint az edzőtáborban mindent megtesz azért, hogy honfitársát, Kylian Mbappét a spanyol fővárosba csábítsa, ám úgy tűnik, mindez hiábavaló erőfeszítés a részéről, mivel a Paris Saint-Germain tulajdonosa, Nasszer al-Khelaifi határozottan kijelentette: Mbappé nem hagyja el Párizst – írja a L’Équipe.

Mbappé sorsa ezek szerint eldőlt (Fotó: AFP)

 

„Egyértelmű leszek. Kylian Mbappé Párizsban marad, sohasem fogjuk eladni őt és sohasem fog ingyen távozni” – jelentette ki a Paris Saint-Germain tulajdonosa, Nasszer al-Khelaifi.

 

„Soha nem szivárogtatok ki információkat a médiának a tárgyalásokat illetően. Csak annyit árulhatok el, jól haladnak. Remélem, közös nevezőre jutunk – fogalmazott a PSG első embere. – Ez Párizs, az ő hazája. Feladata van, és nemcsak az, hogy futballista legyen, hanem hogy népszerűsítse a francia bajnokságot, hazáját és a fővárosát.”

„Ő emberként és sportolóként is nagyszerű srác. Az elkövetkezendő években Aranylabdás lesz, ebben száz százalékig biztos vagyok – jelentette ki Nasszer al-Khelaifi. – Minden adott itt, hogy hosszabbítson. Hová tudna elmenni? Ambíció és projekt szempontjából, melyik csapat tudja ma felvenni a versenyt a PSG-vel?”

A klub tulajdonosa azt is elmondta, hogy az nem lehetséges, hogy Mbappé döntse el, kiket szerződtessenek, de megérti, hogy egy olyan csapatban szeretne játszani, amely képes megnyerni a Bajnokok Ligáját.

A neves francia lapra hivatkozva néhány nappal ezelőtt még arról írtunk, hogy a Real Madridot tizenkét éve szolgáló Karim Benzema már több alkalommal is megemlítette a PSG ifjú sztárjának, hogy ideje lenne áttennie a székhelyét a francia fővárosból a spanyolba. A 33 éves támadó nemrég a média képviselői előtt is megtette a madridi szempontból szükségesnek tűnő lépéseket.

„Szívesen látnánk Mbappét a Real Madridnál – mondta sajtótájékoztató keretében a francia médiának Benzema. – Kellő minőséget képvisel ehhez, hihetetlen játékos. Edzhettem már vele, egyérintőztünk is. A sebessége, a kapu előtti hatékonysága is kiemelkedő. Remek futballista.”

Mbappé esetleges madridi szerződtetése nem új téma a nemzetközi sportsajtóban, már hosszú idő óta hallani, hogy az ifjú titán a spanyol klubnál köthet ki. Spanyol sajtóhírek szerint a Real olyannyira komolyan veszi az ügyet, hogy a klub által kiszemelt vezetőedzők listáján első helyre jelölt Mauricio Pochettino Madridba hozataláról is letett, nehogy emiatt ne engedjék el a párizsiak Mbappét.


2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.

2021.09.15 00:07:44

Minden más foci THURY GÁBOR

Ma lenne 80 éves a Császár – ahogyan ő cselezett, azt nem lehetett tanítani.