H. Á. 2019.12.02 12:44 Frissítve: 2019.12.02 12:58

Portugália: a vérbe borult fej, amely hivatalosan meg sem sérült – videó

Egészen nehezen értelmezhető jelenetsor játszódott le vasárnap este a 3–1-es hazai sikerrel zárult Gil Vicente–Sporting bajnoki utolsó perceiben, amikor a játékvezetőt, Hugo Miguelt megkavarta a VAR.

 

A téves kiállítás pillanata (Fotó: record.pt)

Történt, hogy a 2–1-re vezető Gil Vicente támadója, Lourency egy kontra végén a tizenhatoson belül ütközött a Sporting középpályásával, Idrissa Doumbiával, majd a földön ülve mutatta a játékvezetőnek felrepedt orrát, s pár másodperccel később, mire Hugo Miguel játékvezető megállította a játékot, hogy jelezze, visszanézi az esetet, már vérbe borult a fejjel ült a földön a hazaiak támadója.

Hugo Miguel ki is ment az oldalvonal mellé, s alaposan áttanulmányozta a visszajátszásokat, majd egészen meghökkentő ítéletet hozott. Először is jelezte, hogy les miatt szabadrúgás jön a hazaiak javára, majd ezzel a lendülettel második sárga lappal kiállította Doumbiát, aki csalódottan, reklamálás nélkül vette tudomásul a bírói ítéletet, s elindult az öltözőbe.

A Sporting csapatkapitánya, a portugál válogatott Bruno Fernandes azonban gyorsan kapcsolt, és felhívta a játékvezető figyelmét a tévedésére. Vélhetően azzal érvelt a középpályás, hogy ha a les miatt szabadrúgással jön a Sporting, akkor a lesállás megvalósulása utáni dolgok meg nem történtnek minősülnek, vagyis elviekben hiába szakadt fel csúnyán Lourency feje, mégsem ér sárga lapos figyelmeztetést az eset.

Hugo Miguelt a felvételek tanulsága szerint meggyőzte Fernandes érvelése, ugyanis a játékoskijáróból hívta vissza Doumbiát, s jelezte az elefántcsontparti középpályásnak, hogy visszatérhet.

Az egész hajcihőnek a legnagyobb vesztese a felszakadt homlokú Lourency lett, akit egy csúnya sebhely emlékeztet néhány napig arra, ami hivatalosan meg sem történt.

2021.07.26 17:28:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nyerni akartak a szentgyörgyiek Bodzavásáron, vezettek is, de a végén az egy pontnak is örülhettek.

2021.07.26 14:57:47

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Gianfelice Facchetti: „Ha nem ismered Puskást, nem tudsz semmit a futballról.”

2021.07.25 19:56:34

Minden más foci KRASZNAI BENCE

Kleinheisler László csapata izgalmas mérkőzésen 2–1-re nyert a Poljud Stadionban.

2021.07.25 18:26:06

Minden más foci T. J.

Hamar hátrányba került a TSC, de őrült első húsz perc után átvette a vezetést, amit meg is tartott.

2021.07.25 16:13:55

Minden más foci CSELŐTEI MÁRK

A félidőben már 3–0-ra vezettek a nagymihályiak, akik 4–1-re nyertek.