M. M.
2022.11.28 09:36 Frissítve: 2022.11.28 10:20

Oroszország: az országos szakszövetség az UEFA-ból kilépést fontolgatja

Francia médiainformációk szerint az Orosz Labdarúgó-szövetség az európai konföderáció elhagyását és az ázsiaihoz való csatlakozást fontolgatja. Az értesülést Alekszandr Drujkov is megerősítette, kétségessé téve az orosz szövetség UEFA-ban való tagságát.

Drujkov szerint az ázsiai föderációhoz csatlakozhat Oroszország (Fotó: AFP)

 

A L'Équipe szerint az Orosz Labdarúgó-szövetség az UEFA elhagyását és az Ázsiai Labdarúgó-szövetséghez (AFC) való csatlakozást fontolgatja. Alekszandr Drujkov, a szervezet vezetője beszélt erről az orosz sajtónak. „Néhány hónappal ezelőtt még azt mondtam volna, hogy túl korai lenne ennek a tervnek a megfontolása, de a jelenlegi helyzetben ezt is meg kell fontolnunk” – jelentette ki Drujkov, akinek szavait a RIA ügynökség közölte.

Február végén a FIFA és az UEFA is felfüggesztette az orosz válogatott és az orosz klubcsapatok részvételét a szövetségek versenyrendszereiben Oroszország ukrajnai invázióját követően. A döntést helybenhagyta március közepén a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

2023.02.06 13:12:26

Minden más foci nemzetisport.hu

Ryan Reynolds és Robert McElhenney színre lépésével új időszámítás kezdődött a Wrexham AFC-nél.

2023.02.06 22:51:16

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A nézőtéri magyargyalázás tűrhetetlenségét talán kevésbé vitatják, a mérkőzésmegszakítás mint megoldás viszont valószínűleg rövidesen a süllyesztőbe kerül, felülírják bizonyos anyagi érdekek. Konkrétan a találkozók tévéközvetítésének kérdése, a jogdíjtulajdonos ugyanis egyértelműen károsultnak nyilvánította magát, és alig burkoltan megfenyegette az érintetteket: a gyakorlat folytatása esetén újratárgyalják a feltételeket.

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.