B. B.
2022.11.28 09:31 Frissítve: 2022.11.28 10:19

Női foci: felépült súlyos sérüléséből Marozsán Dzsenifer

Súlyos sérüléséből felépülve visszatért a pályára Marozsán Dzsenifer, a budapesti születésű, német színekben szereplő klasszis közösségi oldalán üzent a szurkolóknak.

 

Marozsán újra a pályán (Fotó: Imago-Images)

Féléves kihagyás után visszatért a pályára Marozsán Dzsenifer! A német válogatottal olimpiát és Európa-bajnokságot is nyerő, Budapesten született magyar futballista április 12-én a Szerbia elleni vb-selejtezőn szenvedett ACL-szakadást, felépülése és rehabilitációja után a napokban tért vissza a pályára. A harmincéves játékos május elején műtéten esett át, és bár az operáció jól sikerült, felépülése sok időt vett igénybe.

Jó hír azonban, hogy újra pályára lépett!

A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) háromszor a világ legjobb irányítójának választott futballista november elején kezdte csapatával a közös edzéseket, és a héten tétmérkőzést játszott. Csapata, a Lyon az FC Zürichet 3–0-ra megverte a Bajnokok Ligája csoportkörében, Marozsán Dzsenifer a 75. percben a holland Danielle van de Donk helyére állt be. Közösségi oldalán köszönte meg családjának az elmúlt hónapok kitartását, egyúttal üzent a szurkolóknak.

„Micsoda öröm újra pályán lenni! Köszönöm a családomnak, akik rengeteget segítettek a mögöttem hagyott nehéz időszakban, bíztak bennem, és erősítettek, hogy ne adjam fel, hamarosan újra futballozhatok. A világ minden tájáról kaptam biztató üzeneteket, nekik is jár a nagy köszönet. A felépülésem után újra egészséges vagyok, de sok munka vár még rám, hogy visszanyerjem régi formámat” – írta Marozsán Dzsenifer.

 


 

 

2023.02.06 13:12:26

Minden más foci nemzetisport.hu

Ryan Reynolds és Robert McElhenney színre lépésével új időszámítás kezdődött a Wrexham AFC-nél.

2023.02.06 22:51:16

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A nézőtéri magyargyalázás tűrhetetlenségét talán kevésbé vitatják, a mérkőzésmegszakítás mint megoldás viszont valószínűleg rövidesen a süllyesztőbe kerül, felülírják bizonyos anyagi érdekek. Konkrétan a találkozók tévéközvetítésének kérdése, a jogdíjtulajdonos ugyanis egyértelműen károsultnak nyilvánította magát, és alig burkoltan megfenyegette az érintetteket: a gyakorlat folytatása esetén újratárgyalják a feltételeket.

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.