D. S. B.
2023.06.07 10:50 Frissítve: 2023.06.14 08:07

NL: összebalhézott a szurkolókkal, elhagyta a horvát válogatottat a középpályás – videó

Elhagyta a Nemzetek Ligája négyes döntőjére készülő horvát válogatottat a Hajduk Split középpályása, Marko Livaja, miután a nemzeti csapat hétfői edzésén a rijekai stadionban többen oda nem illő módon sértegették a labdarúgót – számolt be róla a Horvát Labdarúgó-szövetség (HNS).

Marko Livaja összebalhézott a szurkolókkal, ezért elhagyta a horvát válogatottat (Fotó: Getty Images)

 

A HNS közlése szerint a horvát válogatott szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic és Livaja egyetértett abban, hogy az eset kellemetlen légkört és olyan környezetet teremtett, amelyben a középpályás nem tudott az NL négyes döntőjére koncentrálni, ezért Livaja elhagyta a válogatott keretét.

„Rendkívül sajnálom, hogy ez idáig jutott, néhány ember elfogadhatatlan viselkedése miatt elvesztettünk egy fontos játékost. Megértem Markót és a helyzet súlyosságát, amibe került és tiszteletben tartom a döntését a tapasztalatok után, hogy nem érzi magát késznek arra, hogy részt vegyen a Nemzetek Ligája döntőjén. Markóra továbbra is számítunk, a Nemzetek Ligája négyes döntőjére vonatkozó céljaink pedig változatlanok”
– idézte Zlatko Dalicot a horvát szövetség.

„Sajnos az elmúlt huszonnégy órában történtek után úgy érzem, nem állok készen arra, hogy a maximumot nyújtsam a válogatottban, a maradásom pedig akadályozná a csapatot, amely megérdemli a nyugalmat a felkészülés során. Sok szerencsét kívánok a fiúknak Hollandiában az aranyéremhez, amihez megvan a minőségünk és az egységünk. Köszönöm az edző megértését és Kustic elnök úr, illetve a szövetség támogatását, illetve remélem, hogy a szurkolók megértik a döntést. A válogatott sokat jelent számomra és remélem, hogy a jövőben is tagja lehetek” – mondta a 21-szeres horvát válogatott középpályás, Marko Livaja.

A Croatia Week arról ír, hogy Livaja a szurkolóktól érkező sértegetések után a lelátóhoz ment és szembeszállt velük, végül Vedran Corluka fékezte meg a középpályást.

A szurkolók haragját az váltotta ki, hogy a Hajduk Splitben játszó Livaja a Sibenik elleni Horvát Kupa-döntőt követően szidalmazta az ellenfél csapatát, amely miatt megbüntették, ám korábban a Dinamo Zagrebről is negatív véleményt formált, a mostani válogatott edzésén pedig egy, a pályáról kirúgott labdával véletlenül eltalált egy kisfiút, akitől – és családjától – Livaja bocsánatot kért, ám a korábban történtek most csúcsosodtak ki.


NEMZETEK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (HOLLANDIA)
ELŐDÖNTŐ
Június 14., 20.45:
Hollandia–Horvátország (Helyszín: Rotterdam)
Június 15., 20.45: Spanyolország–Olaszország (Helyszín: Enschede)

A 3. HELYÉRT
Június 18., 15.00, Enschede

DÖNTŐ
Június 18., 20.45, Rotterdam

2023.09.24 23:48:36

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.09.24 16:02:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak igen rossz leosztásban, magabiztosan nyert az élvonal éllovasa Sepsiszentgyörgyön.

2023.09.19 17:39:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Ötvennégy ország verseng kilenc kvótáért és egy pótselejtezős helyért.

2023.09.19 16:59:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhat válogatott verseng nyolc vb-helyért és egy pótselejtezős kvótáért.

2023.09.21 00:15:06

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sport és megítélése azonban más világ, néha ilyen, néha olyan irányban. Az európai hivatalos futballfórumokon most épp hatalmas feketepontként kezelik a bukaresti megnyilvánulást, és borítékolható volt, hogy a szókimondó – és a román hivatalos politika szerint jogszerű – állásfoglalás sokba kerül a román labdarúgásnak.