NL: Olaszország nyerte a Belgium elleni bronzmérkőzést

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.10. 16:53
null
Egy kapásgóllal és egy tizenegyesből szerzett találattal az olasz válogatott legyőzte a belga válogatottat (Fotó: AFP)
A nyári labdarúgó Európa-bajnokságon diadalmaskodó olasz válogatott jobban akarta a győzelmet a belga válogatott ellen a Nemzetek Ligája bronzmérkőzésén. A szándék eredményességgel is párosult, Olaszország 2–1-re győzött, így az NL harmadik legjobb csapataként zárt. 

„Semmi súlya nincs harmadiknak lenni a Nemzetek Ligájában” – ezt Thibaut Courtois mondta az olasz válogatott elleni bronzmérkőzés előtt, s a csapatok összeállításait elnézve, feltehetőleg a vezetőedzők is hasonlóképp gondolkodtak: a belgák oldalán Kevin De Bruynét a cserepadra jelölte Roberto Martínez, Eden Hazard és Romelu Lukaku izomfáradtság miatt már szombaton elhagyta a csapatot. Az olaszoknál GiacomoRaspadorit jelölték csatár posztra, aki hatodszor szerepelt a felnőttválogatottban, de Francesco Acerbi sem tipikus látvány az azzurri kezdőjében.

Az első félidőben a Milan reménysége, AlexisSaelemaekers és a Juventus szupertehetsége, Federico Chiesa jutott a legközelebb a gólszerzéshez, azonban előbbi lövését a milánóiak „közönségkedvence”, Gianluigi Donnarumma a felső lécre ütötte, utóbbi pedig hiába vezette egy az egy elleni szituációban a kapura a labdát, a már említett Courtois lábbal hárított.

Roberto Mancini a szünetben feltüzelhette csapatát, hiszen a második játékrész legelején, egy szögletet követően Nicolo Barella elé pattant a labda, s a középpályás nem sokat teketóriázott: a tizenhatos vonaláról, kapásból a kapu jobb oldalába zúdított – a parádés találat a Mancini-éra 100. gólja volt.


Némileg jóvátéve elpuskázott helyzetét, Chiesa kiharcolt egy tizenegyest a 64. percben, amelyet Domenico Berardi értékesített, még ha nem is volt tökéletes a lövése.


Erőteljesebben próbálkozott Belgium a második kapott gól után, a csereként beálló Charles De Ketelaere visszahozta a reményt a belgáknak azzal, hogy Donnarumma lábai között a kapuba talált. Az egyenlítés ugyanakkor már nem jött össze, az Európa-bajnok olasz válogatott végzett a torna harmadik helyén.


NEMZETEK LIGÁJA
BRONZMÉRKŐZÉS
OLASZORSZÁG–BELGIUM 2–1 (0–0)
Torino,
Allianz Stadion. Vezette: Sz. Jovanovics (szerb)
OLASZORSZÁG:
G. Donnarumma – Di Lorenzo, Acerbi, Bastoni, Emerson – Barella (Cristante, 71.), M. Locatelli, Pellegrini (Jorginho, 70.) – Berardi (Insigne, 90+1.), Raspadori (M. Kean, 65.), Chiesa (Bernardeschi, 90+2.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
BELGIUM:
Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen – Castagne, Witsel, Tielemans (De Bruyne, 59.), Saelemaekers (De Ketelaere, 59.) – Vanaken, Batshuayi, Carrasco (Trossard, 87.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Gólszerzők: Barella (46.), Berardi (65. – 11-esből), ill. De Ketelaere (86.)

DÖNTŐ
20.45: Spanyolország–Franciaország (Tv: Sport1, M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik