NL: ismét az elődöntőben csapnak össze az olaszok és a spanyolok – sorsolás

Vágólapra másolva!
2023.01.25. 11:37
null
Ezért a trófeáért zajlik a küzdelem (Fotó: Getty Images)
Szerda délelőtt kisorsolták a Nemzetek Ligája négyes döntőjének az ágrajzát. Ez előző kiírásban és az Európa-bajnokságon is láthattunk spanyol–olasz csatát a legjobb négy között, és most is ők játsszák az egyik elődöntőt. A másik ágon a házigazda Hollandia Horvátországgal mérkőzik meg.

 

Mint ismert, a Nemzetek Ligája előző kiírásának harmadik helyezettje, az Európa-bajnoki címvédő olaszok abból a négyesből kvalifikálták magukat az elődöntőbe, melyben a magyar válogatott fantasztikus teljesítményt nyújtva a második helyen zárt.

Olaszország és Spanyolország 2021-ben három hónapon belül kétszer is megütközött: az Európa-bajnokság elődöntőjében a későbbi győztes olaszok tizenegyespárbajban jutottak tovább, viszont a Nemzetek Ligája elődöntőjében a több mint egy félidőt emberelőnyben játszó spanyolok nyertek.

A hollandok és a horvátok legutóbb 2008-ban találkoztak, de akkor is csak egy felkészülési mérkőzésen. Azt megelőzően 1998-ban játszottak egymással a világbajnokságon.

A mögöttünk hagyott katari vb-re az olaszok nem kvalifikálták magukat, a spanyolok a legjobb 16 között estek ki, a hollandok a nyolc között a későbbi győztes argentinok ellen búcsúztak, míg a horvátok bronzérmesek lettek.

A Nemzetek Ligája elődöntőit június 14-én és 15-én tartják, a bronzmérkőzésre és a fináléra június 18-án kerül sor. Harmadik alkalommal hirdetnek majd győztest: 2019-ben a portugálok hazai környezetben hódították el a trófeát, 2021-ben pedig a franciák diadalmaskodtak Olaszországban.


NEMZETEK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (HOLLANDIA)

ELŐDÖNTŐ
Június 14., 20.45: Hollandia–Horvátország (Helyszín: Rotterdam)
Június 15., 20.45: Spanyolország–Olaszország (Helyszín: Enschede)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik