Felkészülés: két mérkőzésén is négy gólig jutott az Eszék

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.06.25. 21:05
null
Fotó: NK Osijek
Címkék
Az NK Osijek Horvátországból Ausztriába átruccanva két előkészületi meccset is játszott a karintiai tartományban, s Nenad Bjelica legénysége mindkétszer négy találatig jutott.

 

Az eszékiek a pénteki találkozójukon az alsóbb ligás ATSV Wolfsberg vendégei voltak, és 1–0-s félidei vezetésük után 4–0-ra győztek, a gólszerzők közé Antonio Mance kétszer, Ramón Miérez, valamint Vinko Petkovic egy-egy alkalommal iratkozott fel.

Jóval értékmérőbbnek számított a szombat délutáni mérkőzés az osztrák Bundesliga legutóbbi hatodik helyezettje, az Austria Klagenfurt ellenében, s Bjelica ekkor már nem is tartalékolt legénységével az összeállítás terén sem.

Lényegében a sérülését kúráló Kleinheisler László, valamint a nemzetek ligájabeli válogatott szereplés miatt extra pihenőt kapó kapus, Ivica Ivusic kivételével a legjobbjaira épített Bjelica, és a fehér-kékek 4–1-es győzelmet könyvelhettek el Feldkirchenben. Petar Brlek vezető találata után az osztrákok még egyenlítettek (Christopher Cvetko), a második félidőben aztán a napokban születésnapos Mihret Topcagic újra az Eszéket juttatta vezetéshez, s ezt még Petkovic és Brlek is megtoldotta egy-egy góllal.

A meccs után az elmúlt idény harmadik helyezettje visszatért Muraszentmártonba, ahol folytatja felkészülését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik