NK Osijek: Bjelica szerint fel tudnak állni a kupafiaskóból

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.05. 15:03
null
Nenad Bjelica szerint fel tudnak állni a kupafiaskóból (Fotó: AFP, 2019)
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában az NK Osijek második helyen álló legénysége vasárnap 15 órától sem néz kimondottan egyszerű feladat elé, hiszen a harmadik pozíciót elfoglaló HNK Goricával találkozik.

 

Az eszékiek a héten nem jutottak be a négy közé a Horvát Kupában, mivel Nenad Bjelica tanítványai hazai pályán 2–1-re kikaptak a címvédő HNK Rijekától.

„Nem hiszem, hogy pszichésen nehéz helyzetben lennénk, mivel korábban is bizonyítottuk már, hogy fel tudunk állni az ilyen vereségekből – fogalmazott az NK Osijek szakvezetője, a 49 esztendős Nenad Bjelica.Néhány hete a Dinamótól kaptunk ki, de a bajnokságban rögtön javítottunk a Rijeka ellen, a Gorica elleni 4–1-es vereség után a Sibenik legyőzése következett, sőt, még tavaly az idény elején sem vágott földhöz bennünket a Basel elleni sikertelen Európa-liga-selejtező. Ez egy ilyen helyzet, talpra tudunk állni belőle.”

Az eszéki származású vezetőedző azt is hangsúlyozta, a pontrúgások terén sem lesz nagy változtatás.

„Az, hogy az eddigi biztos büntető-végrehajtó hibázott a kupameccsen, egy dolog. Ezt követően sem változtat azon a csapat, hogy kinek kellene elvégezni ezeket, vagy éppen a szabadrúgásokat. Ez egy ilyen helyzet volt szerdán, bárki hibázhat, ezek után is megvannak a megbeszéltek szerinti ítélet-végrehajtóink, vagy éppen azok, akik a legbiztosabbak e téren. A céljaink pedig nem változtak a továbbiakra sem, olyan klub vagyunk, amely szeretne nem mindennapi sikert elkönyvelni, ehhez azonban meccsről meccsre haladhatunk, immár a bajnokságban. Ott továbbra is a legnagyobb célért mehetünk, és hiszem, hogy nagy dolgokat is hajthatunk végre.”

Bjelica hozzátette, továbbra is hisz abban, hogy fel tudnak állni a kupafiaskóból, s miként a hét közben a Rijeka-, úgy a bajnokságbeli Dinamo-meccsen is úgy szenvedtek legutóbb vereséget, hogy végig nyílt összecsapást vívtak. A HNK Gorica elleni találkozóig még van két nap, addig a szakvezetés pontosíthatja, milyen csapatot is küldenek pályára hazai környezetben. A fizikai regenerálódással aligha lesz probléma, szerdán persze könnyített munka szerepelt a programban, de ahogy legutóbb a varasdi bajnoki, úgy a kupatalálkozó is arra szolgált bizonyságul, hogy fizikailag biztosan nem lesz probléma.

„A cél egyértelmű, szeretnénk besöpörni a győzelemért járó pontokat Eszéken” – zárta a sajtótájékoztatót Nenad Bjelica.

HORVÁT 1. HNL
24. FORDULÓ
Március 7., vasárnap
15.00:
NK Osijek (Eszék)–HNK Gorica (Nagygorica) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik