D. T.
2023.09.30 14:57 Frissítve: 2023.09.30 15:30

Niké Liga: újabb rangadó vár a Dunaszerdahelyre

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 9. fordulójában újabb rangadó vár a Dunaszerdahelyre, amely a megyei rivális Spartak Trnavát (Nagyszombat) fogadja a Mol Arénában, valószínűleg tömött lelátók előtt.

A megyei rivális Trnavát fogadja a DAC vasárnap (Fotó: DAC 1904/Fb)

 

„Nagyszerű érzés ennyi néző előtt játszani. Nekem ez az első évem, amikor ilyen sok drukker előtt játszhatok. Plusz erőt ad az egész csapatnak a szurkolótábor. Ilyenkor úgy érezzük, hogy eggyel többen vagyunk a pályán” – mondta a dunaszerdahelyi klub Hazai pályán című műsorában Csinger Márk. A magyar U21-es válogatott vezéregyénisége azt is elárulta, hogy bízik a jó folytatásban. Maximálisan odateszik magukat és újabb győzelmet szeretnének elérni. Jó passzban vannak a sárga-kékek, sorozatban három tétmeccsen győztek.

A hét közben a DAC sikeresen vette az újabb akadályt a Szlovák Kupában, több alapjátékosa is pihent, többek között a magyar védő is, aki fokozatosan lesz a csallóközi csapat meghatározó játékosa lesz.

Nagyon jól ismeri a Nagyszombatot a volt ferencvárosi Ammar Ramadan, aki a múltban egy évig vendégeskedett a Spartakban. „A nagyszombatiak ellen minden meccs nehéz, függetlenül a tabellán elfoglalt helyezésüktől. Jó és agresszív csapat a piros-feketék, viszont nekik is nehéz dolguk lesz velünk, mivel jó formába lendültünk és erősek vagyunk. Minden bizonnyal különleges kilencven perc előtt állunk. Komoly kihívás vár ránk vasárnap, hogy folytassuk a győzelmi sorozatunkat. Jól ismerjük az ellenfelet, a játékstílusukat, a reakciójukat, gondolkodásmódjukat” – nyilatkozta a klub honlapján a szír játékos, akinek nincsenek jó emlékei a Nagyszombatban eltöltött hónapokról. – „Őszintén szólva, nem igazán lesz különös a vasárnapi meccs. Viszont annak örülök, hogy újra láthatom az egykori csapattársaimat. Számomra minden meccs különleges, amikor odahaza, a Mol Arénában lépünk pályára a saját szurkolóink előtt” – zárta szavait a 22 éves szélső.

A Nagyszombat, amelyre jövő héten csütörtökön Európa-konferencialigában a török Fenerbahce vár, a hét közben pótolt meccsen legyőzte a Kassát. Legnagyobb egyénisége az 59-szeres szlovák válogatott Michal Duris, aki három hete érkezett a Spartakhoz. Eddig az összes bajnoki meccsen betalált.

A Kassa vasárnap Zólyombrézón vendégeskedik. A kelet-szlovákiai csapatra nagyon nehéz feladat vár, sok a sérültje és már 333 perce nem szerzett gólt.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
9. FORDULÓ
Október 1., vasárnap
17.30:
Podbrezová (Zólyombrézó)–FC Kosice (Kassa)
18.00: Dunaszerdahelyi AC–Spartak Trnava (Nagyszombat) – élőben az NSO-n!

2023.12.11 15:24:08

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.12.10 16:42:39

Minden más foci nemzetisport.hu

A DAC az utolsó idei hazai bajnokiján Barisic kiállítása után megküzdött az egy pontért a Trencsén ellen.

2023.12.09 23:25:36

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Salamon Béla, a kor kiváló komikusa egyenesen szembedicsérte a ma 130 éve született Pluhár Istvánt: »Te egy temetésről is tudnál közvetíteni, ha ezt a mérkőzést ilyen szépen, sírás nélkül tudtad elbeszélni«.

2023.12.07 13:58:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Kő András 1987-ben megjelent könyve „arcot adott” a sportriporteri szakma hazai művelőinek.