nemzetisport.hu 2018.10.26 11:54 Frissítve: 2018.10.26 12:11

Nice: az edző szerint Balotellinek még többet kell fogynia

Az ideális súlyánál 12 kilogrammal többet nyomott Mario Balotelli, mikor a nyáron edzésbe állt. A Nice csatára azóta leadott valamennyit a súlyfeleslegből, de Patrick Vieira, a klub vezetőedzője szerint messze van még, mire Balotelli ismét a legjobb formáját tudja nyújtani.

Balotelli még közel sincs ideális formában (Fotó: AFP)

 

Mint beszámoltunk róla, Mario Balotelli két héttel csapatársai után állt edzésbe a nyáron a Nice-nél, súlya azonban az ideális 88 kg helyett akkor 100 kg volt. Az olasz csatár a nyáron távozni szeretett volna a klubtól, ám nem sikerült megállapodni az Olympique Marseille-jel, amelyhez szívesen átigazolt volna.

Valószínűleg ez is egy azon okok közül, melyek a hízás mögött állnak, de Patrick Vieira vezetőedző szerint Balotelli egyre jobb formában van – az viszont, hogy egy teljes mérkőzést végigjátsszon, messze van még.

„Kissé túlsúlyosan tért vissza, ami látszik rajta, és ő is tudatában van a dolognak – mondta Vieira. – Úgy jött vissza, hogy volt rajta néhány plusz kiló, de szeretnénk rájönni, hogy miért történt így. Már máshol látta magát, de Mario olyan, amilyen. Úgy döntött, hogy velünk marad, most viszont van dolga bőven. A többiekkel összehasonlítva későn kezdett, és most próbálja behozni az elveszített időt. A Marseille elleni meccs első félidejében látszott, hogy egyre jobban és jobban játszik, de annyira még nem, hogy kitartson kilencven percig.”

„Mario mindig Mario marad. Fejlődött, mert elhivatott és öntudatos. Az viszont, ami valójában visszatartja őt, az a néhány plusz kiló, aminek a ladásához keményen kell edzenie. Utána, hogy elég jó legyen, meccseket kell játszania, ez viszont hosszú folyamat lesz” – árulta el a tréner.

2021.01.22 20:34:41

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akarjuk, nem akarjuk, üdvösnek tartjuk vagy sem e fordulatot, a futballról való beszédnek kisebb része az, ami a pályán megesik, igen nagy hányadát e virtuális tér inspirálja, befolyásolja, alakítja ma már.

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.