TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre) 2022.05.13 18:25 Frissítve: 2022.05.13 21:47

Nem jöttek a nagy helyzetek – kikapott a rangadón a Topolyai SC

Érvényes gólt csak a Radnicski Nis szerzett, amely 2–0-ra legyőzte a Topolyai SC-t a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) rájátszásának hatodik fordulójában.

Kétgólos vereséget szenvedett Nisben a Topolya (Fotó: FK TSC/Facebook)

 

 

SZERB SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 6. FORDULÓ
Radnicski Nis–Topolyai SC 2–0
(1–0)
Nis
, Városi Stadion, V: Sz. Jovanovics
Radnicski Nis: Dujmovic – Szavics, Mladjovics, Yamkam, Vujadinovics – Sz. Mitrovics, Micsibucsi (Pejovics, 79.), A. Kovacsevics (Akszentijevics, 66.), Tomics (Jovanovics, 56.) – Arszics (Sztankovics, 79.), Kaszalica (Meszarovics, 56.), Vezetőedző: Radoszlav Batak
Topolyai SC: Filipovics – Calusic, Sztojkovics, Leandro (Antonics, a szünetben), Petrovics (Krszmanovics, 79.) – Bocskay (Milicsevics, 67.), Djakovac – Mircsevszki, Ratkov (Sztanojlovics, 64.), Sztanojev (Tomanovics, a szünetben) – Vukics, Vezetőedző: Zsarko Lazetics.
Gólszerző: Kaszalica (18.), Jovanovics (89.)

ÖSSZEFOGLALÓ

 

A forró talajú nisi pályán 2–0-s vereséget szenvedett a Topolyai SC a Radnicski vendégeként a szerb Szuperliga 36. fordulójában. A TSC akkor szerezheti meg az európai kupaszereplést érő negyedik helyet, ha az utolsó fordulóban a TSC Arénában legyőzi az újvidéki Vojvodinát, a nisi együttes pedig nem szerez pontot a bajnoki címért küzdő Partizan vendégeként.

Erős iramot diktált a Radnicski az első negyedórában, s kicsit úgy tűnt, hogy a vendégek nem vették fel a mérkőzés ritmusát, de a hazaiak ezt csak azzal tudták büntetni, hogy többet birtokolták a labdát, helyzetet viszont nem sikerült kialakítaniuk. A 13. percben Petar Ratkov gurított vissza Martin Mircsevszkinek, s az északmacedón csatár 15 méterről gyönyörű mozdulattal lőtte ki a bal felsőt, azonban az eredmény nem változott, ugyanis Ratkov lesről indult, amit a VAR-szoba is megerősített.

A 18. percben egy veszélytelennek tűnő hazai akció végén a Radnicski megszerezte a vezetést: Sztefan Mitrovics adott be a bal szélről, Filip Kaszalica ugrott a legmagasabbra, s a védők, valamint Nenad Filipovics kapus is csak nézték, ahogy a labda a hosszú sarokba hullott. A gól után a Radnicski visszavett a tempóból, ezt azonban nem tudták kihasználni a topolyaiak, akik egyszer, Ifet Djakovac révén veszélyeztettek, az ő lövését azonban Filip Dujmovic kapus szögletre tudta ütni.

A második félidőben teljesen átvette az irányítást a TSC, azonban nagy helyzetet nem sikerült kialakítania, egészen a hajráig, amikor Josip Calusic fejesét Dujmovic kapus hatalmas bravúrral hárította.

A vendégek teljesen kitámadtak, amit a Radnicski a 89. percben használt ki, amikor a kifutó Nenad Filipovics suta fejese után Lazar Jovanovics szerezte meg a labdát, és 27 méterről az üres kapuba emelt.

Az utolsó fordulóban a 48 pontos TSC az újvidéki Vojvodinát fogadja, s ha győz, a Radnicski Nis pedig, amelynek 51 pontja van, nem szerez pontot Belgrádban a Partizannál, úgy a topolyai együttes végez az európai kupaszereplést érő negyedik helyen.

 

PERCRŐL PERCRE

90+6. perc: Véget ér a mérkőzés.

HAT PERC A RÁADÁS

89. perc: GÓL! Lazar Jovanovics eldönti a mérkőzést. A TSC teljesen kitámadt az egyenlítésért, a hazaiak játékosa pedig a saját térfeléről megindulva 27 méterről az üres kapuba emelt. 2–0

88. perc: Mircsevszki adott be, ami után Calusic tudott fejelni, de Dujmovic hatalmas bravúrral védett.

87. perc: Krszmanovics harcolt ki egy szögletet a TSC-nek.

86. perc: Milan Szavics is sárga lapot kap, miután a félpályánál szabálytalankodott.

85. perc: Djakovac földhöz vágta a labdát egy szerinte téves játékvezetői ítélet után, amiért sárga lapot kapott.

79. perc: Nemanja Petrovics helyére érkezik a vendégeknél Nemanja Krszmanovics, míg a hazaiaknál Arszics helyett Sztankovics, Micsibucsi helyén pedig Pejovics.

77. perc: Mircsevszki ívelt be balról egy szabadrúgást, azonban Sztanojlovics csúsztatott kapu fölé.

75. perc: Újabb ivószünetet rendel el a játékvezető.

69. perc: Vukics vett le bal lábbal a tizenhatoson belül egy beadást, fordulásból lőtt, de kimaradt a helyzet.

67. perc: Bocskay is befejezi a mai meccsre, Dejan Milicsevics a helyén.

66. perc: Alekszandar Kovacsevics számára véget ért a mai mérkőzés, Nikola Akszentijevics érkezik a helyére.

64. perc: Petar Ratkov helyére érkezett Szlobodan Sztanojlovics.

64. perc: Vukics csípett el egy átadást, Petrovics pedig Mircsevszkit ugratta ki, azonban a csatár lesen volt.

59. perc: Újabb sárga, amit ezúttal a Szavicsot felrúgó Martin Mircsevszki kap.

56. perc: Tomics helyére érkezik Lazar Jovanovics, míg Filip Kaszalicát Alekszandar Meszarovics váltja.

55. perc: Arszics kapott sárga lapot időhúzásért, nem végezte el időben a szabadrúgást.

50. perc: Ratkov lőtt 15 méterről, de csak az oldalhálót találta el.

46. perc: Leandro számára véget ért a mérkőzés, Goran Antonics érkezett a helyére, míg Szasa Tomanovics Jug Sztanojevet váltotta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+2. perc: Véget ért az első félidő.

KÉT PERC A RÁADÁS

44. perc: Arszics adta be a Radnicski negyedik szögletét, amit Vujadinovics fejelt kapu mellé.

40. perc: A mérkőzés első sárga lapja: Sztanojev indult meg a saját térfeléről, Kaszalica azonban visszarántotta, a bíró pedig nem hezitált.

38. perc: Vukics harcol ki egy szögletet a TSC-nek, amit Mircsevszki adott középre, de az ápolásból visszatérő Kaszalica felszabadított.

36. perc: Kaszalica és Pinto találkozott a levegőben, előbbit ápolni kell.

A hőmérséklet 30 fok felett van, emiatt a játékvezető ivószünetet rendelt el.

29. perc: Az első komoly TSC-helyzet: Djakovac lőtt 10 méterről, de Dujmovic szögletre tudta ütni a labdát.

20. perc: Beszorul a TSC, nem sikerült a kapott gól után rendezni a sorokat. A hazaiak hol jobbról, hol balról adnak középre, de minden esetben sikerül a védelemnek tisztáznia.

18. perc: GÓL! Az egyik oldalon érvénytelen volt a gól, a másikon viszont nem. Mitrovics ívelt balról a kapu előterébe, Kaszalica pedig a hosszú sarokba fejelt. Kilenc hónap után szerzett gólt a támadó – érdekesség: legutóbb is a TSC ellen volt eredményes. 1–0

15. perc: Sztanojev ment el a jobb szélen, pontosan adott középre, azonban Mircsevszki fejese fölé ment.

13. perc: GÓÓÓL.... Vagy várjunk csak! Nem! Ratkov passzolt vissza Mircsevszkinek, aki nagyon szép gólt lőtt, de a partjelző lest jelzett. A döntést a VAR is megerősítette.

9. perc: Arszics végzett el egy bal oldali szögletet, de Leandro tisztázni tudott.

6. perc: Micsibucsi csúsztatott hat méterről a hosszú sarok felé, de nem volt érkező csapattársa, így a labda Filipovicsé lett.

4. perc: Tomics lódult meg a félpályáról, azonban átadása pontatlan volt Kaszalica felé.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Pirosban a Radnicski, kékben a Topolya a pályán.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A RADNICSKI NIS–TOPOLYAI SC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

2023.03.30 15:33:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhárom edző, negyvenhárom életpálya, negyvenhárom történet.

2023.03.29 23:13:02

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. De vissza a múltba, amikor még másként mérték a futball népszerűségét. Történelmileg annyit tudunk, hogy a játék térhódításával párhuzamosan a legnagyobbak neve előkerült a kuplékban, kabarétréfákban, reklámokban, sőt még filmekben is szerepeltek a leghíresebbek, így lassan azok is tudták, kik ők, akiket egyébként nem érdekelt e sportág.

2023.03.29 23:01:05

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A status quóban eleve jómódúak még inkább azokká válnak.

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…