S. T. J. 2022.06.23 22:54

Nálunk játszhatják le az ukrán bajnokság meccseit; Novothny Soma nyugalomra vágyik

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

A február óta tartó orosz–ukrán háború miatt ezer sebből vérzik az ukrán labdarúgás. Erről a donecki klub vezérigazgatója, Szerhij Palkin beszélt a The Athletic riportjában, amelyben az is szóba került, hogy Lengyelországban vagy Magyarországon rendezhetik a következő évad mérkőzéseinek egy részét. Az ukrán futballszövetség és a kormány döntése értelmében augusztusban elkezdődhet az idény Kijevben vagy az ország nyugati részén, de a harcok miatt ez elég kockázatos lenne. Magyarország eddig is igyekezett mindenben támogatni a háború sújtotta szomszédos országot. Nagyjából ezer ukrán fiatal él és edz valamelyik akadémián, s idén a Dinamo Kijev is indulhatott a 15. Puskás–Suzuki-kupán.

Gyerekként került Nápolyba, a Diósgyőr és az Újpest után megjárta Dél-Koreát, elérte a Bundesligát (ahol gólt is szerzett), megismerte Ciprust, és saját bevallása szerint most már vágyik egy kis nyugalomra, ezért hosszabb távra tervez Angyalföldön. Novothny Soma június 16-án töltötte be a 28. életévét, egy nappal előtte pedig az első osztályba most visszatérő Vasashoz szerződött. Az előző idényben ősszel a német élvonalbeli VfL Bochum, tavasszal a ciprusi első osztályú Anorthoszisz tagja volt, utóbbi színeiben 16 bajnokin két gólt szerzett és egy gólpasszt adott. Korábban szerepelt a magyar NB I-ben is, 121 bajnokin 44 gólig jutott.

Sportkrém mellékletünk e heti vendége a Sopron Basket játékosa, Czukor Dalma. Mivel édesanyja, Czukorné Hollós Anna Európa-bajnoki bronzérmes kosárlabdázó volt, egyértelmű volt, hogy a kislánya is ezt az utat választja. Óvodás korában ugyan balettozott is a kosárlabda mellett, egyszer a plázában még fellépése is volt, de aztán választania kellett, mert a kettő nem fért meg egymás mellett, ám ez nem jelentett nehéz döntést Dalma számára. Tavaly a pokolból a mennybe jutott, hiszen az egyik edzésen eltört a csont a lábfejében, de felépült, így részese lehetett az Euroliga-győzelemnek is.

2022.06.25 09:14:28

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

Fülöpné Benjamin Gabriella: Hogyan lehetne az életünk ugyanolyan? Túlélni hogyan kell?

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Tavaly nyáron súlyos örökséget vett át Konakov.

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Szükséges-e a sikeres edzői karrierhez a magas szintű játékosmúlt?