MLS: Thierry Henry Kanadában folytatja edzői karrierjét

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2019.11.14. 15:02
null
Henry igent mondott az amerikai kihívásra (Fotó: AFP)
Hivatalos oldalán erősítette meg a tengerentúli profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Montreal Impact együttese, hogy a következő idénykezdetkor már a francia válogatott korábbi csatárklasszisa, Thierry Henry ül a csapat kispadján.

A 42 esztendős tréner legutóbb a Monacóban edzősködött, onnan azonban 2019 januárjában menesztették, miután húsz bajnokiból mindössze négyet nyert meg csapata a francia élvonalban. Henryt ezután több csapattal is szóba hozták az elmúlt hónapokban, ám új klubjára egészen idáig várni kellett. Henry a belga válogatott stábjában is dolgozik Roberto Martínez szövetségi kapitány segítőjeként.

Most azonban az MLS-ben szereplő Montreal Impact hivatalos oldalán és a Twitteren is megerősítette a korábbi sajtóhíreket, miszerint a játékosként világbajnoki címet nyerő francia veszi át a csapat irányítását. A szerződésének részletei egyelőre nem ismertek.

Az amerikai labdarúgó-bajnokság 2019-es szezonja múlt hónapban ért véget, a kanadai együttes nem vett részt a rájátszásban, mivel a Keleti főcsoport kilencedik helyén végzett. Vélhetően Henry érkeztével jövőre a playoff kiharcolása lesz a cél.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik