MLS: Bale hosszú távra tervez, akár a 2024-es Eb-n is játszana

L. M.L. M.
2022.07.12. 09:08
null
Gareth Bale bemutatása Los Angelesben (Fotó: AFP)
Korábban beszámoltunk arról, hogy a walesi válogatott játékosa, Gareth Bale bejelentette, az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Los Angeles FC-ben folytatja pályafutását. A 32 éves szélső megtartotta az első hivatalos sajtótájékoztatóját – számolt be erről a klub és a Sky Sports. A kaliforniaiak játékosa elmondta, az egyéves szerződése ellenére hosszú távra tervez a tengerentúlon.

 

Gareth Bale szerződése június 30-án lejárt a Real Madridnál, a felek nem a közös folytatás mellett döntöttek, így a 2018-as BL-döntő hőse távozott a spanyol fővárosból. Kis ideig az is felmerült, hogy visszavonul, amennyiben Wales nem jut ki a 2022-es világbajnokságra, de mivel a walesi válogatott legyőzte Ukrajnát a pótselejtező döntőjében, így kivívta a vb-részvételt, Bale-nek új csapat után kellett néznie. Hogy formában maradjon a novemberi vb-rajtig, a Los Angeles FC-t választotta, azonban a bemutató sajtótájékoztatóján elmondta, hosszabb távra tervez.

„Nem rövid időre jöttem. Nyomot szeretnék hagyni ebben a ligában és azt hiszem, itt van a legnagyobb esélyem arra, hogy kijussak a 2024-es Európa-bajnokságra, és sosem tudhatod, talán még több is lehet bennem. Ez a célom, azt érzem, azért vagyok itt, hogy nagy szerepet játsszak a csapatban” – mondta Bale, akin már az első sajtótájékoztatóján látszott, hogy élvezi a kaliforniai életet, annak ellenére, hogy a fizetése extrém módon csökkent az elmúlt évekhez képest.

„A színvonal egyre csak nő, és sokkal magasabb, mint azt az európaiak gondolják. Javul a minőség, fejlődik a liga, fejlődnek a csapatok és a stadionok is. Ez egy felfelé ívelő bajnokság.”

A walesi A-válogatottban eddig 106-szor pályára lépő támadó elmondta, hogy a játék mellett szeretné az Egyesült Államokban a labdarúgást is népszerűsíteni, a fiatalokkal foglalkozni.

„A klub új, de olyan, mintha mindig itt lettem volna. Szeretném segíteni a futball növekedését az Egyesült Államokban, szeretnék segíteni a fiatalok fejlődésében. Nehányukkal már beszéltem is, és mondtam nekik, hogy ha bármilyen módon tudom őket támogatni, akkor megteszem. Azt gondolom, hogy a tapasztalt játékosoknak segíteniük kell a játék fejlődését az egész világon, és ebben nagy felelősségünk is van.”

Tapasztalatból nem lesz hiány a Los Angeles FC-nél, hiszen Bale szerződtetése előtt a klub megszerezte a Juventustól távozó Giorgio Chiellinit, s a 72-szeres mexikói válogatott Carlos Vela is a csapat tagja.

A klubot 2014-ben alapították, de mára már az egyik legerősebb csapattal rendelkezik az MLS-ben, jelenleg a liga Nyugati Konferenciájának az élén áll.

„Nem gondolnám, hogy nyugdíjas bajnokságnak tekintik az MLS-t. Megerőltető, magas fizikai felkészültséget igényel, az időjárás változást is meg kell szokni, csakúgy mint a sok utazást. Ennek ellenére izgalmas olyan szurkolók előtt pályára lépni, mint a 3252 (a LAFC szurkolói csoportja – a szerk.). A hangulat elképesztő ezekben a stadionokban, nagyszerű lesz ezt átélni” – nyilatkozta Bale, aki Wales válogatottjával az első világbajnokságára készülhet.

A 32 éves szélső a Real Madrid előtt Angliában a Tottenham és a Southampton színeiben futballozott. Bale pályafutása során klubcsapataiban eddig 540 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 183 gólt szerzett és kiosztott 139 gólpasszt. A Real Madriddal ötször nyert Bajnokok Ligáját és háromszoros spanyol bajnoknak mondhatja magát.

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek