MLS: a jövő héten csapatot válthat Baráth vagy Németh

Vágólapra másolva!
2019.11.16. 18:00
null
Baráth Botond akár távozhat is az SKC-tól (Fotó: Getty Images)
Magyar idő szerint kedd este rendezik meg az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) úgynevezett bővítési draftot (expansion draft), amelyen a bajnoksághoz 2020-ban csatlakozó Inter Miami, valamint a Nashville SC választhat ki összesen öt játékost a többi klub meg nem védett játékosaiból, klubonként maximum egyet.

 

Az esemény magyar szempontból is érdekes lesz, a Sporting Kansas City ugyanis közzétette a 12 fős listáját a védett játékosokról, akik között viszont csak egy magyar található: Sallói Dániel. Mint az SKC honlapján olvasható, ő saját nevelésű játékosnak számít a klubnál, így automatikusan védettséget kapott.

Ez azt jelenti, hogy ha az Inter Miami vagy a Nashville SC, ha úgy dönt, Baráth Botondot vagy Németh Krisztiánt elhappolhatja a Sporting Kansas Citytől – a szabályok szerint csak egyikük távozása lehetséges, egy gárdától ugyanis csak egy játékost lehet kiválasztani.

Érdekesség, hogy a Chicago Fire felrakta a nem védettek közé Nikolics Nemanját is – mint ismert, a magyar támadónak lejár a szerződése az alakulattal, ám ha a drafton egy másik csapat kiválasztja, akkor elképzelhető, hogy marad a tengerentúlon, már amennyiben a felek meg tudnak állapodni a közös folytatásról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik