L. P. I.
2023.01.31 23:43 Frissítve: 2023.01.31 23:50

Messi: Éreztem, hogy világbajnok leszek; Bodó Richárd: A 12. hely a realitás

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:Lionel Messi először adott nagyinterjút a győztes vb óta.
Egy argentin rádióműsorban beszélt arról, hogy érezte, egyszer világbajnok lesz, hogy hisz a babonákban, emiatt is nyertek, hogy mennyire sajnálja, amiért Diego Maradonától már nem vehette át a Világkupát, és hogy annyira túlünnepelte magát, hogy utána napokig rosszul volt... Smahulya Ádám fordítása.

Másfél év múlva újra nyári olimpia, indul a kvalifikáció. A MOB reményei és legeredményesebb sportágaink részletes kvótaesélyei, technikai kérdések és párizsi visszaszámlálás két oldalon.
Bodó Richárd szerint férfi kéziseinknek nincs miért bocsánatot kérniük. A vasárnap véget érő vb után csapatunk legeredményesebbje úgy véli, hogy nagyjából a 12. hely a realitás, ennek tükrében kell megbecsülnünk az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt érő nyolcadik helyezést... Sneff Szilárd interjúja.

Háromszoros Európa-bajnokot igazoltunk, magyar dédpapával. Edzőjét, Makszim Molonovot követte Budapestre az oroszból magyarrá lett birkózó Orsós Sztálvira, akinek dédnagyapja az első világháború után hadifogolyként került Szibériába. A dédunoka most hazatért, mint elmondta, magyarnak is érzi magát, igaz, orosz színekben momentán amúgy sem nagyon birkózhatna. Krasznai Bence írása.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.03.30 15:33:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhárom edző, negyvenhárom életpálya, negyvenhárom történet.

2023.03.29 23:13:02

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. De vissza a múltba, amikor még másként mérték a futball népszerűségét. Történelmileg annyit tudunk, hogy a játék térhódításával párhuzamosan a legnagyobbak neve előkerült a kuplékban, kabarétréfákban, reklámokban, sőt még filmekben is szerepeltek a leghíresebbek, így lassan azok is tudták, kik ők, akiket egyébként nem érdekelt e sportág.

2023.03.29 23:01:05

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A status quóban eleve jómódúak még inkább azokká válnak.

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…