D. Á. 2021.05.27 15:13 Frissítve: 2021.05.27 15:47

Lyon: „Kedvelem Depayt, de ő nem Messi vagy CR” – a holland elszállt, ezért távozik

Mint beszámoltunk róla, a Lyon labdarúgócsapatának támadója, Memphis Depay maga tárgyal az FC Barcelonával. A francia csapat egykori játékosa és jelenlegi sportigazgatója, Juninho Pernambucano egy interjúban beszélt arról, hogy a holland játékos különleges bánásmódot szeretett volna, ezért kell távoznia – olvasható a vi.nl oldalán.

Jól járhat Depayjal a Barca? (Fotó: AFP)

 

„Itt az ideje, hogy átvegyem az irányítást a karrierem fölött – posztolta a Twitteren a holland. – Eljutottam egy olyan ponthoz, ahol fontos döntéseket kell hoznom a jövőmről. Úgy döntöttem, hogy a jövőbeli tárgyalásaimat magam intézem, egyeztetve a bizalmasaimmal, illetve a háttérben jogi szakértők támogatásával."

„Magam döntök az úti célomról. Ti lesztek az elsők, akik megtudják majd" – zárta bejelentését Depay.

A hollandot már korábban is összeboronálták az FC Barcelonával, most azonban úgy tűnik, valóban létrejöhet a megállapodás, hiszen Depay szabadon igazolhatóvá válik az idény végén. Miután a játékos megtörte a csendet a jövőjével kapcsolatban, a Lyon is reagált – pontosabban a fantasztikus szabadrúgásairól elhíresült Juninho Pernambucano, aki jelenleg a gárda sportigazgatójaként dolgozik.

„Gólokat lőtt, gólpasszokat adott, fontos szerepet játszott a döntő pillanatokban. Ezt ő is tudta, s azt akarta, hogy az egész csapatot köré építsük fel. Tisztelem őt és jó kapcsolatunk van, de ezzel nem értettem egyet” – mondta a brazil.

„Nagyjából négy olyan játékos van a világon, aki különleges bánásmódot érdemel: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar és Kylian Mbappé. Ha a te csapatodban vannak ezek a futballisták, mindent meg kell tenned értük. Kedvelem Depayt, de azért ne hasonlítsuk őt ezekhez a játékosokhoz. Azt gondolom, hogy labda nélkül sem dolgozott elég keményen. Nekünk olyan játékosok kellenek, akik a győzelmet saját maguk elé helyezik” – tette hozzá Juninho.

Az FC Barcelonának Depay lehet az egyik fő célpontja a támadó harmadba, mellette a Manchester Citytől távozó Sergio Agüerót szerződtetnék – az argentin jelenlegi fizetésének felével is beéri, csak a katalánok játékosa lehessen.

2021.08.01 07:35:02

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Sir Jim Ratcliffe nem adott 2.2 milliárd eurót a Chelsea-ért, hanem inkább bevásárolt a Ligue 1-ben.

2021.08.02 18:10:29

Minden más foci T. J., D. Á.

Mladen Krsztajics csapata mindhárom meccsét behúzta a szerb élvonalban.

2021.08.02 17:16:28

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kimaradtak a szentgyörgyi ziccerek, közben két súlyos védelmi hiba megpecsételte az OSK sorsát.

2021.08.02 16:09:01

Minden más foci HEGYI TAMÁS

A Sporthírlap szabályismertető rovatot nevezett el az angol szaktekintélyről.

2021.08.01 20:00:29

Minden más foci CSELŐTEI MÁRK

Az Eszék magyar válogatott középpályása, Kleinheisler László csereként lépett pályára.