I. M. 2020.07.19 20:47 Frissítve: 2020.07.19 20:52

Ligue 1: Niko Kovac lett a Monaco vezetőedzője – hivatalos

A francia élvonalbeli Monaco labdarúgócsapata hivatalos honlapján közölte, hogy Niko Kovac lett a klub vezetőedzője. A korábban a Bayern Münchennél dolgozó szakember három évre szóló szerződést kötött.

Niko Kovac lett a Monaco vezetőedzője (Fotó: AFP)

 

A francia klubtól távozó Roberto Moreno 2019 végén Leonardo Jardimtól vette át az AS Monaco irányítását, akkor 2022 nyaráig szóló megállapodást írt alá a hercegségbeliekkel. A korábban a spanyol válogatottat is irányító tréner 13 bajnokin öt győzelem és öt vereség mellett három döntetlent tudott elérni – a csapat a koronavírus-járvány miatt megszakított idényben a 9. helyen zárt. A klub vezetősége sajtóhírek szerint már korábban felvette a kapcsolatot Niko Kovaccsal, akinek érkezését vasárnap este jelentették be.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy Niko Kovaccsal a kispadon vágunk neki az új idénynek. A fiatalok beépítése, a rutinos játékosok kezelése és a jó eredmények elérése is az erényei közé tartozik, és biztosak vagyunk benne, hogy a tapasztalatával és elképzeléseivel segíthet elérni a céljainkat” – mondta Oleh Petrov, a Monaco alelnöke a klub hivatalos honlapjának.

Niko Kovac hétfőn áll munkába a klub edzőközpontjában.

A horvát tréner vezetőedzőként eddig az Eintracht Frankfurtot és a Bayern Münchent irányította (2013 és 2015 között a horvát válogatott szövetségi kapitánya volt), előbbinél Német Kupát, utóbbinál kupát és bajnoki címet is nyert – ennek ellenére (leginkább a gyenge szezonkezdet miatt) felbontották a szerződését a második müncheni idényében.

2021.01.22 20:34:41

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akarjuk, nem akarjuk, üdvösnek tartjuk vagy sem e fordulatot, a futballról való beszédnek kisebb része az, ami a pályán megesik, igen nagy hányadát e virtuális tér inspirálja, befolyásolja, alakítja ma már.

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.