Ligue 1: „Ha valaki gólt rúg, fizetem, amit eszik-iszik!"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.05. 16:26
Vincent Enyeama, a Lille kapusa 1035 perce nem kapott gólt a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, és közelít a francia rekordhoz. A következő ellenfél edzője fizetni is hajlandó annak, aki megtöri a sorozatát.

Nyilvánvalóan a lille-i védelemnek is óriási szerepe van az ellenfelek (köztük a Monaco és a Marseille) támadóinak lenullázásában, a rekord azonban a nigériai kapus neve alatt „fut".

Enyeama nemrégiben előzte meg a szintén hosszú gól nélküli sorozatot magáénak tudó Salvatore Sirigut (PSG, 949 perc), és erősen közelít a francia élvonal rekordjához. A csúcsot Gaëtan Huard, a Girondins Bordeaux 1997-ben visszavonult kapusa tartja 1176 perccel az 1992–93-as szezontól – márpedig a második helyen álló Lille legközelebbi ellenfele éppen a Bordeaux lesz vasárnap.

„A következő lépés, hogy legyőzzünk egy élcsapatot – mondta Francis Gillot, a legutóbbi két bajnokiját megnyerő, tehát feljövőben lévő Bordeaux vezetőedzője. – A Lille éppen kapóra jön, a legyőzése szép visszaigazolása lenne a munkánknak. Gueguette barátom rekordjának megóvásáról nem is beszélve! Ha valaki gólt rúg Enyeamának, fizetem, amit eszik-iszik!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik