BOROS MIKLÓS 2021.04.06 20:28 Frissítve: 2021.04.06 20:27

Liga 2: vereséggel kezdte a rájátszást a Csíkszereda

Vereséggel kezdte a román másodosztály felsőházi rájátszását az FK Csíkszereda: a székelyföldi csapat kedd este hazai pályán kapott ki a Rapidtól.

Vereséggel kezdte a rájátszást a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)

 

Mindkét oldalról óvatos játékkal indult a mérkőzés, viszont már az első helyzetből gól született: a Rapid egy jobb oldali szöglet után Adrian Balan fejesével szerzett vezetést, a labda a bal kapufáról pattant a hazai hálóba. A vendégcsapat ezt követően teljesen átengedte a kezdeményezést az FK-nak, amely azonban ritkán jutott el lövésig. Toni Suciu hét, Juan Bauza nyolc méterről nem találta el a bukaresti kaput, Marvin Schieb erőtlen fejesét pedig könnyedén fogta Horatiu Moldovan. A legnagyobb lehetőséget a Rapid hagyta ki a félidő végén, Catalin Hlistei egyedül törhetett kapura, de Gyenge Szilárd kiütötte a bal alsó sarokra küldött labdát. 

Szünet után jóval nagyobb iramban folytatódott a játék, mindkét együttes viszonylag gyorsan átrohant a középpályán, ám a helyzetkihasználás egyik oldalon sem javult fel. Még a látványos védelmi hibákat sem sikerült kihasználni: a Moldovan felszabadítását az ötösön belül megkontrázó Bara Leventéről mellé pattant a labda, a túloldalon pedig Gyenge és Kelemen Dávid ütközése után Balan mehetett az üres kapura, de Apró Claudiu megelőzte és felszabadított. Az egyedül kapura törő futballisták sem tudtak betalálni: bukaresti oldalon Stefan Panoiu az oldalhálóba lőtt, Bauza pedig Moldovant lőtte lábon.

Az utolsó tíz percben pontrúgásokkal szegezte saját kapuja elé ellenfelét az FK, azonban Kelemen beadásánál Alexandru Dandea mentett a gólvonal előtt, majd Apró rúgott estében lyukat az ötös sarkánál. Sikerével a Rapid átvette a vezetést a román másodosztályban, a Csíkszereda viszont a vereség ellenére is csak két pontra van az osztályozót érő negyedik helytől.

LIGA 2
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Rapid 0–1
(Balan 16.)
Az állás: 1. Rapid 36, 2. U Craiova 36, 3. Calarasi 35, 4. Mioveni 34, 5. ASU Poli 33, 6. Csíkszereda 32.

2021.04.13 23:52:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Míg ezen évek alatt Székelyföld első topligás csapata, a Sepsi OSK talán nem csak az erdélyi gyökerű futballszurkolók nosztalgiából is táplálkozó rokonszenvét vívta ki, az FK Csíkszereda mostanában kezdi hasonló karrierjét.

2021.04.11 23:36:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Tagadhatatlan, hogy az amerikai ligák működési modelljében van valami megnyerő, ami kielégíti a szurkolók igazságosság és egyenlőség utáni vágyát. Kérdés, hogy a labdarúgásban, az esetlegesen bevezetendő szupersorozatban ez működhetne-e ugyanígy.

2021.04.11 12:23:30

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Holman Dávid góljával vezetett először a Slovan, a DAC kétszer is egyenlíteni tudott.

2021.04.11 14:34:51

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Csak döntetlent játszott az Eszék Kaproncán, Gyurcsót nem nevezték, Kleinheisler nagyszerű gólt szerzett.

2021.04.10 18:03:34

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Elhozott egy pontot a TSC a tabella harmadik helyén álló Csukaricski otthonából, és még gólt sem kellett lőnie ehhez.