Liga 2: Temesváron is fordított és nyert a Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2021.09.18. 18:46
null
Újra nyert a Csíkszereda (Fotó: FK Csíkszereda, archív)
Kezd magára találni a szezont öt vereséggel kezdő FK Csíkszereda a román másodosztályban: a székelyföldi csapat öt napon belül második győzelmét aratta, egyaránt hátrányból fordítva.

Szombat délután Temesváron a 89. percben született meg a vendégek győztes gólja, Cassandra-jóslattá változtatva Dorin Tomának, a Poli edzőjének a reménykedését, aki abban bízott, hogy ezúttal már veszít pontokat a hajrában csapata.

Hiába tette át délutánra szurkolói kedvéért az eredetileg délelőtt 11-re kiírt találkozó kezdését a bánsági klub, a 30 ezer férőhelyes Dan Paltinisanu-stadionban alig ezren látták, hogy a Poli már első támadásából betalál: az egyedül kiugró Octavian Ursu lövését még védte Gyenge Szilárd, de a kipattanót labdát Cosmin Birnoi a bal kapufa közeléből a hálóba juttatta. A hazai előny azonban tíz percig sem tartott ki, mert az FK is kihasználta első lehetőségét: Peter Gál-Andrezly centerezése után Kovács Lóránt nyolc méterről a bal sarokba fejelt.

A gyors gólváltás után viszont már egyik csapat sem nagyon tudott túljárni a másik eszén, lassú küzdelem zajlott a pályán, helyzetek nélkül. Egészen az első félidő utolsó percéig, amikor temesvári szögletnél Bor Dávid lebirkózta Ioan Merát, büntetőhöz juttatva a Polit. Ursu erőtlenül a bal sarokra lőtt labdáját azonban Gyenge kiütötte.

Szünet után többnyire a csíki térfélen zajlott a játék, de az egyre fáradó temesváriak támadásait rendre hárította a szeredai védelem. Az ismét egyedül kilépő Ursut a tizenhatoson kívülre kifutva szerelte Gyenge, Rares Lazar lövését pedig Csürös Attila blokkolta. Az utolsó tíz percben pedig átvette a kezdeményezést az FK, és a Marvin Schieb jobbról beadott labdáját becsúszva, közelről a hálóba küldő Bor Dávid góljával mindhárom pontot hazavitte.

Liga 2, 7. forduló
Poli Timisoara–FK Csíkszereda 1–2
(Birnoi 2., ill. Kovács L. 11., Bor 89.)

Az állás: 1. Petrolul 18 pont, 2. Hermannstadt 17, 3. Chiajna 17, ...14. Poli 7, 15. Csíkszereda 6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik