Liga 2: sima csíkszeredai siker a Nagybánya ellen

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.09.11. 13:03
null
Simán legyőzte a Nagybányát a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán / FK Csíkszereda)
Bő félóra alatt bebiztosította a nagybányai Minaur elleni győzelemét az FK Csíkszereda, és ezzel az idény során először felsőházi rájátszást érő helyre lépett elő a román másodosztályban.

 

Francisc Dican, az FK vezetőedzője néhány éve még a most Nagybányán szakmai igazgatóként dolgozó Miriuta László másodedzője volt Kolozsváron, de az egykori kollégák összecsapásán gyorsan kiderült, hogy a hazai pályán játszó székelyföldi a rutinosabb csapat. A szeredaiak még az eltiltott középcsatár, Jelena Richárd nélkül is sűrűn hibára tudták kényszeríteni a Minaur védőit. Előbb Raul Baila kapus ért kézzel a labdához a tizenhatoson kívül, de utána megfogta Kovács Lóránt szabadrúgását, majd egy lehulló labdáért küzdve Catalin Alexe csapta nyakon Petre Ivanovici-ot, amiért büntető járt a csíkiaknak, és Kovács ezt már belőtte.

A kapott gól után a Minaur támadói is próbálkoztak, de Kevin Bakare és Mircea Donca átlövéseit Gyenge Szilárd hárította. A nagybányai szögletekből rendre hazai kontrák lettek, Baila pedig kétszer is nagyot védett, de aztán egy szögletnél benézte Klemen Nemanic nem túl erős, rövid sarokra küldött kapáslövését.

Szünet után az FK a labdát és a területet is átengedte a vendégeknek, akiknek erejéből azonban csak méterekkel a kapu fölé lőtt távoli kísérletekre futotta, egyetlen igazi helyzetük a 85. percben jött, amikor a csapatkapitány Jhon Mondragón fejelt kevéssel fölé. A kontrázó hazaiaknál pedig ekkor már a csereként beállt játékosok villogtak, Sándor Raul 25 méterről a felső lécet találta el. A végén a szeredaiak két legfrissebb igazolása, Veres Szilárd és Paul Pirvulescu is bemutatkozott, utóbbi három védő lábát is összebogozta cseleivel, majd Sándor elé emelte a labdát, aki közelről a léc alá vágta.

A zsinórban negyedik győzelemét arató Csíkszereda ezzel egy pontra megközelítette a táblázat élén álló négyest, ráadásul a hosszabbításban lőtt gólnak köszönhetően hat forduló után az FK a Liga 2 legtöbb találatot (12) elért csapata is.

ROMÁN LIGA 2
6. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Minaur Baia Mare 3–0
(Kovács L. 20. – 11-esből, Nemanic 32., Sándor 90+2.)

Az állás: 1. Unirea Slobozia 13 pont, 2. Poli Iasi 13, 3. Unirea Dej 13, 4. Steaua 13, 5. Csíkszereda 12, ...13. Minaur 8.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik