Liga 2: nem lett ünneprontó az FK Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.10.08. 12:56
null
Megszakadt az FK Csíkszereda hat mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata (Fotó: FK Csíkszereda/Fb)
Hat mérkőzés után szakadt meg az FK Csíkszereda veretlenségi sorozata a román labdarúgó-másodosztályban (Liga 2), a székelyföldi csapat erejéből egyetlen kaput eltaláló lövésre futotta a CSM Slatina otthonában.

Slatina, a havasalföldi város futballéletének centenáriumát ünnepelte a szombat délelőtti találkozón és a hazai csapat játékosai át is érezték a nap jelentőségét. Az első félidőt szinte teljes egészében a CSM kontrollálta, bár az igazán nagy helyzeteihez a csapatkapitány Kelemen Dávidot betegség miatt nélkülöző csíki védelem hibái is kellettek. A 6. percben Apró Claudiu eladott labdáját megszerző Andrei Trascu egyedül mehetett kapura, de a kapujából időben kifutó Gyenge Szilárdban elakadt a lövés. A 34. percben viszont már az FK kapusának sem volt esélye, miután Kovács Márk felrúgta Luis Nitut, a büntetőt Catalin Doman a bal sarokba lőtte.

A második félidőben hiába cserélt be friss támadókat Francisc Dican szeredai vezetőedző, a mezőnyfölénybe került csíki csapat csak szögleteket tudott kiharcolni. A slatinai támadások továbbra is élesebbek voltak, Nitu ollózását még védte Gyenge, ám a CSM csatára öt perccel később a kapust is kicselezve duplázta meg a hazai előnyt. Az ellentámadást elindító labdaszerzésnél Doman kezét is érte a labda, az FK játékosai és stábja azonban hiába reklamáltak hosszú percekig Sorin Vadana játékvezetőnél. A 61. percben Omar El Sawy léc alá tartó kapáslövését hárította Ionut Pop, a hazaiak kapusa, több dolga azonban már nem akadt a találkozón, mert Toni Suciu próbálkozását a védői blokkolták, Bujdosó Szilárd pedig fölé lőtt. Annál többet kellett védenie Gyengének, aki az utolsó percben az egyedül kiugró Alexandru Dinu lövését fogta meg – a jó kapusteljesítmény azonban ezúttal még az FK pontszerzéséhez is kevés volt.

Liga 2
9. forduló

CSM Slatina–FK Csíkszereda 2-0 (Doman 34. – 11-esből, Nitu 57.)
Az állás: 1. Otelul Galati 18 pont, 2. Unirea Slobozia 17, 3. Steaua 17, 4. Poli Iasi 17, 5. Csíkszereda 16.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik