Liga 2: győzelemmel zárta az évet az FK Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.12.05. 12:36
null
A konstancai stadionból is elhozta a pontokat a Csíkszereda (Fotó: fkcsikszereda.ro)
Zsinórban hetedik veretlen bajnoki mérkőzése után a román másodosztály hetedik helyén kezdheti meg téli vakációját az FK Csíkszereda. A szombat délelőtt a Farul otthonában győztes székelyföldi együttes csupán egyetlen pontra van a felsőházi rájátszást érő hatodik pozíciótól. 

A másfél évtizede még válogatott mérkőzéseket vendégül látó, húszezer férőhelyes konstancai stadion nyomokban gyepet is tartalmazó sáros, hepehupás pályáján az első negyedórájában kizárólag a hazai térfélen zajlott a játék, ám az FK nem tudta helyzetekre váltani labdabirtoklását. Amint kijött a szorításból a Farul, jöttek a labdaszerzések után gyors lerohanásokat vezető szeredai csapat helyzetei is: Soufiane Jebari négy lövéssel is próbálkozott, ám egyszer sem találta el a kaput. A legnagyobb csíki lehetőséget Eder Gonzalez hagyta ki a 31. percben, aki kétszer is lőhetett a tizenegyes pont környékéről, de Cosmin Dur-Bozoanca kapus előbb kiütötte, majd megfogta a labdát.

A Farul a második félidőben átvette ugyan a kezdeményezést, de akcióból semmi veszélyt nem jelentett Gyenge Szilárd kapujára. A 19 éves csíki kapusnak csupán két szabadrúgást kellett hárítania, miközben Jebari végre eltalálta a kaput: a spanyol-marokkói középpályás egy csel után, a tizenhatos vonaláról laposan a bal sarokba lőtt.

Az egyre fellazultabb védelem ellen vezetett FK-kontrák a 76. percben hozták meg a második gólt, Juan Francisco Bauza beadásánál Mihai Leca kézzel ért a labdához, a büntetőből pedig az argentin támadó a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. Leca hét perccel később felrúgta Salvatore Marronét és megkapta második sárga lapját, az emberelőnybe is kerülő Csíkszereda pedig könnyedén kigurigázta a hátralevő időt és megnyerte utolsó idei mérkőzését.

A Liga 2 küzdelmei a tervek szerint február 20-án folytatódnak, az alapszakaszból még hat forduló van hátra, ezt követi a legjobb hat számára a feljutásért vívott felsőházi rájátszás, a többi 15 együttes pedig két csoportra osztva küzd a bennmaradásért.

Liga 2 15. forduló
Farul Constanta–FK Csíkszereda 0–2
(Jebari 58., Bauza 76. – 11-esből)
Az állás: 1. U. Craiova 30 pont, 2. Dunarea Calarasi 24, 3. ASU Poli 24, ...7. Csíkszereda 22.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik