Liga 2: először győzött a Csíkszereda az új évadban

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.09.13. 17:33
null
Győzött a Csíkszereda (Fotók: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
A Liga 2 tizenkettedik félidejére feltámadt az FK Csíkszereda: a székelyföldi csapat hazai pályán hátrányból fordítva megszerezte az idei első győzelmét, a feljutás egyik nagy esélyese, a kolozsvári Universitatea ellen.

 

Pedig az első játékrész minden szempontból a vendégekről szólt, a pályán jóval veszélyesebb helyzeteket vezettek, a lelátón pedig csupán a mintegy 50 kolozsvári szurkoló hangja hallatszott. Még az első komolyabb hazai lehetőség is egy kolozsvári játékos, Alexandru Boiciuc öngólhoz közeli fejese volt, de Andrei Gorcea kapus kitolta a léc alá tartó labdát. Boiciuc lábbal az FK kapuját már nem találta el, a teljesen egyedül kilépő Sergio Ribeiro pedig lábon lőtte Gyenge Szilárdot, a csíkiek hálóőrét. A gyors kolozsvári lerohanások rendre meglepték a szeredai védelmet, Andrei Blejdea futtából arasznyival lőtt a bal sarok mellé, a tizenhatoson belül egyedül hagyott Ribeiro viszont már 10 méterről, balról belőtte Alexandru Git lapos beadását. Két perccel később Blejdea teljesen szabadon fejelhetett, de ismét centikkel mellé.

Az FK támadásai ugyan rendre eljutottak az Universitatea tizenhatosáig, a beadásokat viszont már hárította a kolozsvári védelem. Jelena Richárd lefordulás után éles szögből az oldalhálóba lőtt, majd Veregut Dániel fejelte a kapus kezébe a labdát, miközben Gyengének Florin Haita lapos szabadrúgását kellett védenie.

Szünetben Valentin Suciu csíki edző lecserélte védelme gyenge láncszemét, Veregutot, akinek helyére Marius Barabas állt be. A 17 éves szélső pedig szinte egyből ki is egyenlített, balról lőve a hosszú alsó sarokba a négy védőt kicselező Peter Gál-Andrezly passzát. A szeredai védelem pedig az egy sorral hátralépő csapatkapitány, Csürös Attila vezérletével már nem engedett kolozsvári helyzeteket, miközben Gál-Andrezly a jobb oldalon is adott egy remek mélységi passzt Soufiane Jebarinak, aki laposan a hosszú sarokba lőtt.

Az vezetés tudatában visszaállt saját kapuja elé az FK, és leste a kontralehetőséget a döntő csapásra, amelyet végül a Gál-Andrezly indításából vitt be a kapus felett a labdát átpörgető Jelena Richárd. Az Universitatea pedig ment előre, de Nicolae Pirvulescu éles szögből lőtt kapufáján kívül nem volt helyzete a második félidőben – a végére a szurkolói dalolás is egyre halkabb lett. A csíkiek pedig végre sikert ünnepelhettek, amelynek köszönhetően három helyet léptek előre a tabellán.

ROMÁN LIGA 2
6. forduló
FK Csíkszereda–Universitatea Cluj 3–1
(Barabas 48., Jebari 61., Jelena 85., ill. Ribeiro 25.)
Az állás: 1. Chiajna 16 pont, 2. Petrolul 15, 3. Steaua 13, 4. Hermannstadt 13, 5. Universitatea 12, ...16. Csíkszereda 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik