Liga 2: az első húsz percben eldöntötte a meccset a Csíkszereda

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.08. 12:54
null
Az első húsz percben eldöntötte a meccset a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
A jó kezdés ezúttal győzelmet ért az FK Csíkszeredának, amely a bukaresti Metaloglobus elleni hazai sikerrel átvette a vezetést a román másodosztály alsóházi csoportjában.

A mezőnyben kiegyensúlyozott első félidőben a kapu előtt sokkal szemfülesebb és határozottabb Csíkszereda húsz perc alatt kétgólos előnyt épített ki. Az FK első lövéséből gól született, bár nem éppen Csiszér Balázs elképzelése szerint: a jobbhátvéd rettenetesen lecsúszott kapáslövése után a tizenhatos bal felében felbukkanó Kovács Lóránt vágta, szintén kapásból, laposan a hosszú sarokba a labdát. Hét perccel később Csiszér szöglete után Veres Szilárd erőtlen lövéséből lett hasonló „gólpassz”, Dino Stancic három méterről, estében lőtt a hálóba.

A Metaloglobus beadásai ezzel szemben ritkán jutottak el csapattárshoz a csíki tizenhatoson belül, a vendégek egyetlen komoly lövése is távolról érkezett: Georgian Honciu küldte a kapu fölé a labdát. Szondi Botond átlövése már pontosabb volt, de George Gavrilas bukaresti kapus elcsípte a jobb alsó sarokra tartó labdát, a félidő végén pedig Soufiane Jebarit blokkolták az ötösön a vendégek védői.

A szünet után viszont 180 fokos fordulatot vett a játék, mivel a Metaloglobus átvette a kezdeményezést és nagyon gyorsan szépített is. A Razvan Mileát a tizenhatoson belül fellökő Csiszér ebben a gólban is szerepet játszott, a büntetőből Dragos Huiban lőtt a bal alsó sarokba. Milos Zukanovics lábában az egyenlítés itt ott volt, a szerb center öt méterről, kapásból lőtte kevéssel a jobb felső sarok mellé a mérkőzés talán legnagyobb helyzetét. Csíki oldalon csak Apró Claudiu középre tartó lövése volt veszélyes ebben az időszakban, de a félidő második felére kifulladt a bukarestiek lendülete is.

Az FK győzelmét azonban így is csak Gyenge Szilárd mentette meg, a hazai kapus a 88. percben látványos vetődéssel szedte ki Milea bal felsőre zúdított labdáját. A túloldalon Eperjesi Gábor lövését lábbal védte Gavrilas, a hosszabbítás perceiben pedig jól ölte az időt az FK, így a három hete kinevezett vezetőedző, Ilyés Róbert győzelemmel zárta első hazai mérkőzését.

LIGA 2, ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
FK Csíkszereda–Metaloglobus Bucuresti 2–1
(Kovács L. 13., Stancic 20., ill. Huiban 48. – 11-esből)

Az állás: 1. Csíkszereda 32, 2. Slobozia 32, 3. Selimbar 30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik