BOROS MIKLÓS 2021.10.14 19:05 Frissítve: 2021.10.14 20:54

Liga 2: a hajrában gólt kapott, de így is magabiztosan nyert a Csíkszereda

Tavaly még az élvonalban szereplő együttest győzött le csütörtök délután hazai pályán az FK Csíkszereda a román másodosztályban, a székelyföldi csapat kiváló kapusteljesítménnyel és remek pontrúgásokkal verte a Politehnica Iasit.

Hármat lőve nyert a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)

 

A hideg esős idő és a járvány miatti korlátozások mellett a Sportklub–Ferencváros hokirangadó is csökkentette a nézőszámot a csíkszeredai stadionban, de a csapat jó játéka a második félidőre már meghozta a közönség hangját is. A langyos iramban kezdődő, azonban lassacskán felpörgő mérkőzés első félidejében a vendégek támadásaiban volt több veszély, ám a nagy napot kifogó hazai kapus, Gyenge Szilárd mindent védett: Marian Stoenac fejese, majd szabadrúgása után a bal alsó saroknál csípte el a labdát, Sekou Camara kiugrásainál lábbal hárított és Francisc Cristea átlövését is vetődve ütötte ki. Az FK ritkábban került helyzetbe, de a pontrúgásait roppant hatékonyan használta ki: Soufiane Jebari jobb oldali szabadrúgása után Csürös Attila fejjel csúsztatta a kapu elé a labdát, amelyet Jelena Richárd négy méterről, két védővel a nyakán lőtt a hálóba, aztán három perccel később Peter Gál-Andrezly szögletből középre ívelt labdáját Csürös fejelte a léc alá.

Az FK-nak csak a védelem által az első félidőben összeszedett három sárga lap miatt kellett izgulnia a szünetben, ám nem sokáig, mert a második játékrész első pontrúgását is gólra váltotta a szeredai együttes: egy jobboldali szabadrúgás-kombináció után Takács Rares centerezett, Gergely Botond pedig hat méterről zavartalanul lőtt a hálóba. A Székelyföld Labdarúgó Akadémia 18 éves védőjének ez volt a felnőttgárdában az első gólja, amely annyira megfogta a Polit, hogy egyre hitetlenebbül ment előre. Gyengének így csupán az utolsó negyedórában volt újra munkája, de Florin Plamada fejesét könnyedén fogta, Camara újabb kiugrása után pedig ismét lábbal védett. A csíki kontrákból pedig a csereként beállt Apró Claudiu került ziccerbe, csakhogy közeli lövésébe belevetődött Laurentiu Popescu jászvásári kapus. A legvégén Jean Deretti tökéletes, bal sarokba küldött fejesével csupán szépített a vendégcsapat, így az FK-nak még mindig nincs kapott gól nélküli meccse az idényben, azonban így is joggal harsant fel a végén a nézőtérről a „Szép volt, fiúk!”.

Liga 2, 10. forduló
FK Csíkszereda–Politehnica Iasi 3–1
(Jelena 23., Csürös 26., Gergely 57., ill. Deretti 90+1.)

Az állás: 1. Petrolul 24 pont, 2. Chiajna 23, 3. Hermannstadt 21, ...9. Iasi 12, 10. Csíkszereda 12.

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.

2021.10.17 12:42:55

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem játszott jó formában a Proleter otthonában a TSC, a jövő héten a Partizan ellen ennél sokkal-sokkal több kell.

2021.10.17 15:02:10

Minden más foci VÉGH JÁNOS

Az NK Osijek magabiztosan hozta el a három pontot a Slaven Belupo otthonából.

2021.10.16 11:31:08

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

Új edző, új stadion, de 2–1-es vereség a Voluntari ellen – képgaléria a Sepsi OSK Arénáról!