Hiába a kezezéses Craiova-gól, nyerni tudott a Sepsiszentgyörgy

Vágólapra másolva!
2022.01.28. 18:55
null
Az egyenlítő gól (Fotó: Fotbal Romania)
A román Liga 1 23. fordulójában a Sepsi OSK hazai pályán 3–1-re megverte az Universitatea Craiovát.


ROMÁN LIGA 1
23. FORDULÓ
Sepsi OSK–Universitatea Craiova 3–1 (1–1)
Sepsiszentgyörgy,
Sepsi OSK Aréna, 1700 néző. Vezette: Calin
Sepsi OSK:
Niczuly – Dimitrov, Tincu, Mitrea, Ispas – Eder González, Aganovic – Askovszki (Golofca, 68.), Achahbar (Barbut, 84.), M. Stefanescu (B. Fofana, 84.) – Luckassen (Damascan, 76.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Craiova: Pigliacelli – S. Vladoiu, P. Papp, Constantin (Cimpanu, 38.), Bancu – Cretu, Screciu – Gustavo Vagenin (Nistor, a szünetben; J. Markovic, 68.), Vana, Andrei Ivan – Koljic (Baiaram, 68.). Vezetőedző: Laurentiu Reghecampf
Gólszerző: Luckassen (1.), Achahbar (54., 61.), ill. Koljic (8.)

Holland légiósainak góljaival győzte az Universitatea Craiovát pénteken, hazai pályán a Sepsi OSK, amely az idei romániai futballszezon leggyorsabb találatát is elérte.

A fagypont körüli hőmérséklet ellenére forró hangulatú meccs zajlott a Sepsi OSK Arénában. A Sepsi már 23 másodperc után megszerezte a vezetést, ez idő alatt a Craiova mindössze egyszer ért labdához, amikor a saját tizenhatosánál felszabadítani próbáló Gustavo Vagenin „gólpasszt” adott Kevin Luckassennek, sa holland támadó a jobb alsó sarokba lőtt.

A válasz nem sokat késett, Elvir Koljic„maradonázott” egyet, amikor első lövését még védte Niczuly Roland, a kipattanó labdát viszont jobb karral ütötte a hálóba a bosnyák támadó. Iulian Calin játékvezető megadta a gólt, kiváltva a hazai közönség dühét, a csapatok viszont a rohanás helyett óvatosabb futballra váltottak.

Kisebb szentgyörgyi helyzetek között két óriási craiovai is akadt, Andrei Ivan látványosan tekerte a bal sarokba a labdát, de a partjelző szerint lesről tette, majd az egyedül kilépő Koljic újabb lövése akadt el Niczulyban, a kipattanót pedig ezúttal az oldalhálóba lőtte a bosnyák támadó.

A szünet után sokkal egyoldalúbb lett a meccs, a Sepsi – miközben letámadással nem adott több esélyt az Universitatea lerohanásainak – szinte minden támadását lövésig vitte, és bár a szinte minden pozícióból próbálkozó Anass Achahbar első átlövését még védte Mirko Pigliacelli, a holland középpályás hét perc alatt eldöntötte a mérkőzést: előbb Adnan Aganovic beadása után tolta közelről, becsúszva a hálóba a labdát, majd 20 méterről lőtte ki a bal alsót.

Kétgólos hátrányban a vendégekben már nem volt erő a feltámadásra, a Sepsi pedig a biztonság kedvéért igyekezett továbbra is az ellenfél térfelére terelni a játékot.

Győzelmével a szentgyörgyi csapat előrelépett a Liga 1 táblázatának 9. helyére, a felsőházi rájátszást érő 6. helytől még mindig hat pont választja el.


PERCRŐL PERCRE

Zúg a stadionban a "Szép volt, fiúk!".

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc Barbut jobb oldali beadását elfejeli az ötösön Papp a gólra éhesen érkező, felugró Damascan elől.

90+2. perc Ivan középtávoli lövését lábbal kezeli le a kapu előtt Niczuly.

90. perc Eder begörcsöl, de folytatja. Három perc a ráadás, a Craiova már tíz perce feladta lélekben a játék képe alapján.

88. perc Cristian Barbut kap sárga lapot Screciu megbokázásáért.

86. perc Pigliacellinek nem gond Eder 23 méteres, félmagas lövése.

A legelöl lévő négy játékosát mind lecserélte a hazai mester.

8

4. perc Boubafar Fofana be, Stefanescu le, Achahbart meg Cristian Barbut váltja. Szélső helyett szűrő, szélső helyett szélső.

81. perc Dimitrov lő jobbal tízről, éles szögből a kapushoz. Dimitrovot a Craiovától igazolta a Sepsi, 2019-ben.

78. perc Ivan villog a jobb szélen, de a 11-szeres román válogatott szélső beadását blokkolja Ispas.

76. perc Vitalie Damascan váltja az elfáradó Luckassent. Ékcsere.

72. perc Szabadrúgás kissé jobbról, 28 méterről. Hosszas készülődés után Mitrea ballal a sorfalba lő, a kipattanót a léc fölé vágja méterekkel ugyanő.

Achahbar holland-marokkói, holland U-válogatott.

68. perc Achahbar lő a kapushoz ballal éppen onnan, ahonnan a gólt szerezte az imént.

68. perc Askovszki le, Catalin Golofca be, szélsőcsere.

61. PERC ANASS ACHAHBAR lába elsült most, ballal 20-ról, kissé balról a bal alsóba lő. 3–1! Papp egy kósza jobb oldali beadást éppen a felfutó holland légiós elé rúgott Luckassen elől.

(Fotó: Szabó Attila)
(Fotó: Szabó Attila)

59. perc Radoszlav Dimitrov kap sárga lapot Koljic ellökéséért.

56. perc Aganovic átadását Luckassen jobbal az égbe vágja középről, 17 méterről.

55. perc Ballal kapura lő 14-ről, középről Vladoiu, a bal alsót veszi célba, de odaér egy gyors vetődéssel a labdára Niczuly.

Tincu szépen indította az akciót.

54. PERC EZ MÁR BENT VAN, ANASS ACHAHBAR ballal a kapu közepébe rúgja bevetődve, Cimpanut megelőzve Aganovic jobbról érkező, jobblábas, igen okos beadását. Középről, négy méterről, kvázi az üres kapura. 2–1!

50. perc Achahbar lő ballal kapura középről, 19 méterről, a jobb alsó előtt eléri a labdát a vetődő olasz kapus!

48. perc Eder jobb oldali sarokrúgását jobbal rosszul találja el az ötösön a Vladiouval birkózó Lickassen!

47. perc Luckassen lő jobbal kapura az ötös jobb sarka elől, a kapus már verve, Papp jobb lábbal eléri a labdát!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Dan Nistor be, Gustavo le.

(Fotó: Szabó Attila)
(Fotó: Szabó Attila)

Cristiano Bergodi vs Laurentiu Reghecampf: a két mester még nem vezette egymás ellen a csapatait.

A Craiova ebben a szezonban a 11 idegenbeli meccsén 9-szer kapott legalább egy gólt.

E párharc legjobb góllövői:
Gustavo 3
Andrei Burlacu 2
Goran Karanovic 1
Victor Astafei 1
Alekszandr Karnyickij 1


45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc
Niczuly látványos vetődéssel elkapja a bal alsó sarok mellett Bancu 21 méteres, kissé balról jövő, jobblábas tekerését.

41. perc Sztefan Askovszki kap sárga lapot, kegyetlenül lekönyökölte Pappot. Megúszta a Sepsi... Előtte Papp blokkolta a tizenhatoson belül Achahbar közelről jövő, ballábas lövését, talán picit kézzel is, de tovább.

40. perc NINCS BENT! Aganovic eladja a labdát a felezőnél, Koljic kapura tör, jobbal 12-ről a bal alsóba lőne, de hatalmasat véd Niczuly, a kipattanót a bosnyák válogatott csatár nem kézzel, lábbal terelné az üres kapuba, estében, de a bal alsó mellé talál. Oldalháló.

38. perc George Cimpanu be, Constanin le.

36. perc Ivan lő bombagólt jobbal a bal alsóba kissé balról, 14-ről… EZT MEG NEM ADJÁK MEG LESRE HIVATKOZVA, holott bennragadt középen Tincu.

35. perc Papp és Stefanescu lába összeakad a jobb sarok mellett… kirúgás.

33. perc Papp megindul középen, találkozik Aganoviccsal, szabadrúgás. Az ívelés Niczulyé.

A Sepsi és a Craiova egymás elleni meccsein még sose volt kettőnél több gól.

29. perc Eder adja be a szögletet balról, jobbal, Tincu nyolcméteres fejese igen pontatlan.

28. perc Stefanescu balról éles szögből, nyolc méterről célba veszi a rövid, azaz jobb alsó sarkot, de nagyot véd vetődve Pigliacelli, a Roma, a Parma, a Pescara és a Reggina egykori kapusa.

A szakállas védő, Papp 18-szoros román válogatott.

26. perc Stefanescu emel az ötös jobb sarka elé, Dimitrov nem lő, szereli Papp.

26. perc Mezőnyharc, keményen védekezik a Craiova már a felezőnél is. 55-60 százalékban a vendégeké a labda, 2-2 kapura lövés itt és ott, mindkettő el is találta a kapu felületét.

21. perc Gustavo odarúg Aganovicnak, sárga lap.

Gustavo brazil támadó, a Leccében is játszott, de Kínában és az Emirátusokban is megfordult.

A sepsiszentgyörgyi csapat a most futó bajnokságban a 11 hazai meccsből hétszer szerzett csak legalább egy gólt.

14. perc Aganovicról balra pattan Dimitrov jobbról középre adott labdája, Achahbar szépen rádől, de ballal 13-ról a jobb felső sarok mellé talál. Nem sokkal!

A szurkolók tolvajozzák a bírót, ez errefelé a megszokott rigmus – jelentik a helyszínről.

12. perc Tüntetés a stadionban a gól óta. Ne feledjük, a román bajnokságban nincs VAR.

Mumus. Koljic második ilyen gólja a Sepsi ellen, 2020 augusztusában méteres lesről lőtt győztes gólt.

Megadták, ezek szerint mégsem volt kéz.

8. PERC ITT AZ EGYENLÍTÉS, Bancu bal oldali, ballábas, lapos beadása után ELVIR KOLJIC jobbal közelről kapura lő, de Niczuly hatalmasat véd, a kipattanót a bosnyák csatár jobb kézzel beüti a hálóba, a léc alá. 1–1!

5. perc Eder jobb oldali beadását Mitrea hétről nem sokkal fejeli a léc fölé!

3. perc Gustavo kimegy a bal szélre, ballal bead, a felfutó jobbhátvéd, Vladiou jobbal 21-ről, kissé jobbról nem sokkal lő a bal alsó sarok mellé.

1. PERC GÓLLAL, KEVIN LUCKASSEN jobbal a jobb alsó sarokba lő középről, hat méterről. 1–0! Dimitrov jobb oldali beadását Gustavo jobbal mentés címén hátrafelé rúgta meg, éppen Luckassen elé, aki megbirkózott Vladoiuval, és okosan, pontosan fejezte be az egyszemélyes akciót.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Piros-fehérben a Sepsi, kék-feketében a Craiova.

„Sajnos hat játékosunk van, aki különböző okok miatt nem tud játszani, Ninaj, Păun és Fülöp koronavírusos, Bărbuț még nem épült fel teljesen a sérüléséből, Bălașa és Tudorie pedig csak a jövő héten tud teljes értékű edzést végezni. Ennek ellenére bízunk abban, hogy a játékra alkalmas fiúkban nagy lesz a bizonyítási vágy és megszerezzük a győzelmet” – nyilatkozta Diószegi László a Székely Sportnak.

A 2011-ben alapított, piros-fehérben szereplő sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2017-ben jutott fel a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba (Liga 1). Egy évvel később a csapat bejelentette, hogy indulóját az Edda szerezte – a dalról klip is készült, amelyben Pataky és a zenekar tagjai a szurkolók körében énekelnek.



„Nagy előny, hogy jól ismerem az ellenfél játékosait. Kisebb gond lehet viszont, hogy nekik két nappal több idejük volt regenerálódni és a mérkőzésre készülni, de péntekre mi is rendben leszünk. Bizakodó vagyok, mert jó csapatunk van, senkitől sem kell tartanunk, már craiovai edzőként is nehéz volt a Sepsi ellen játszani” – mondta az olasz szakvezető.

A Sepsit irányító Cristiano Bergodi igencsak jól ismeri az ellenfél keretét, hiszen 2020-ban a Craiova edzője volt, amellyel az elmúlt évek legjobb bajnoki helyezését elérve ezüstérmes lett.

HAZAI TALÁLKOZÓRA KÉSZÜL A SEPSI, amely hétfőn a Botosani otthonában kapott ki az év első bajnoki fordulójában. A Liga 1 tizedik helyén álló székelyföldi együttes péntek este az idényt bajnokesélyesként kezdő, de jelenleg csupán ötödik Universitatea Craiovát fogadja. A Sepsinek hagyományosan jól megy a Craiova ellen, a két csapat egymás elleni mérlege 2017 óta négy-négy Sepsi-győzelem és döntetlen, valamint öt Craiova-siker, az ősszel az Universitatea otthonában is pontot szereztek a piros-fehérek (1–1).

Nem sokat pihenhetett a sepsiszentgyörgyi együttes, amely a hétfői bajnoki után pénteken ismét pályára lép.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–U. CRAIOVA MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik