Újabb skalp, a Sepsi megverte a bajnoki címre törő Craiovát!

Vágólapra másolva!
2021.05.05. 17:55
null
Gólöröm (Fotó: Tókos Csaba)
A feléhez érkezett a román élvonal rájátszása, a Sepsiszentgyörgy 2–0-ra megverte odahaza a bajnoki címre törő Universitatea Craiovát. A Sepsi OSK ezzel a sikerrel még mindig versenyben van a román élvonal bronzérméért.

ROMÁN LIGA 1
RÁJÁTSZÁS, 6. FORDULÓ
Sepsi OSK–Universitatea Craiova 2–0 (1–0)
Sepsiszentgyörgy,Városi Stadion,zárt kapuk mögött. V:Barsan
Sepsi OSK:
Jesús Fernández – Csiszér (Aganovic, 63.), Ninaj, Mitrea, Stefanescu – Vasvari, Paun (B. Fofana, 77.), Eder (Petrila, 86.) – Dumiter (Golofca, 86.), Safranko, Achahbar (Tincu, 77.).Edző:Leo Grozavu
Craiova:Pigliacelli – Vatajelu (S. Vladoiu, 61.; Baiaram, 66.), Acka, Constantin, Bancu – Cicaldau, Mateiu, Nistor – Mitran (Bic, 3.; Tudorie, 61.), Ivan, Cimpanu (Ofosu, 63.).Edző:Marinosz Uzunidisz
Gólszerző:Mitrea (45.), Petrila (90+4.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Sepsi edzője, Leo Grozavu nem nevezte a nyáron Kolozsvárra szerződő algériai védőjét, Rasid Buhennát, craiovai oldalon pedig Cristian Barbut jobbszélső maradt ki, aki ügynöke nyilatkozata szerint a nyáron éppen Szentgyörgyre igazol.

Mivel mindkét csapat agresszív letámadással próbálkozott, folyamatos játék ritkán alakult ki a mérkőzésen. Az első félidőben Craiova több időt töltött ugyan a hazai térfélen, de egyetlen helyzeténél félpályáról egyedül kapura törő Andrei Ivan jócskán mellé lőtte a labdát. A vendégek kapusa, Mirko Pigliacelli viszont Andrei Dumiter fejesét, majd a szögletet követően saját védőjéről, Marius Constantinról kapura pattanó labdát is látványos vetődéssel védte.

Közvetlenül szünet előtt viszont az olasz kapus elnézte Anass Achahbar szögletét, Bogdan Mitrea pedig öt méterről a jobb felső sarokba fejelt.

Szünet után a Sepsi olyan sikeresen rombolt a középpályán, hogy Craiovának egyetlen lehetősége volt az egyenlítésre, de Ivan újabb lövése Jesús Fernandez kapus kezében kötött ki. A Sepsi kontráiban és szögleteiben jóval több veszély volt, de Dumiter és Achahbar is nagyon mellé fejelt, Pavol Safranko pedig kevéssel, de mellé lőtt. A végén viszont a Sepsi cseréi lezárták a meccset, Catalin Golofca beadását Claudiu Petrila 11 méterről lőtte a jobb alsó sarokba.2–0

Az állás: 1. CFR 42 pont, 2. FCSB 40, 3. Craiova 37, 4. Sepsi 33

PERCRŐL PERCRE

Mitrea lett a mérkőzés embere.

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. PERC NAGYON ELDŐLT, CLAUDIO PETRILA egy higgadt cselt követően jobbal a jobb alsóba lő 11 méterről, középről, Golofca jobb oldali beadását követően. 2–0!

89. perc Stefanescut kell hosszasan ápolni, négy perc lesz a ráadás.

88. perc Petrila lő ballal 12-ről, blokkol Bairam, Ivan passzol jobbról csodásan Tudorie elé, Mitrea elsőre bizonytalan, de másodszorra ment a kapu torkában a csatár elől! Aki gyorsan elesik, de nyilván tovább.

86. perc Claudiu Petrila váltja Edert, a lesántikáló Dumitert meg Catalin Golofca.

84. perc Ennek örömére Vasvari jobbal 24-ről célba veszi a bal alsó sarkot, de véd az olasz kapus. Tudorie kissé jobbról, tízről lő kapura, de blokkol remekül Mitrea!

Ofosu német-ghánai állampolgár, a Hamburg neveltje. Nemrégiben még a Haladás drukkereit boldogította.

81. perc Bairam előbb jobbal 23-ról nagyon a léc fölé lő, majd kecsegtető helyzetből rosszul ad be jobbról.

79. perc Acka összehoz egy kornert egy pocsék hazaadással. De rossz a Vasvari-beadás, kifejeli Ivan.

77. perc Razvan Tincu be, Achahbar le. Szélső helyett középső védő. Boubacar Fofana meg Paunnal pacsizhat, szűrőcsere.

Vladiout közben elszállítja a mentő.

74. perc Adnan Aganovic kap sárga lapot időhúzásért.

70. perc A Vasvari indította Dumiter helyzetben, de szereli őt az ötös előtt Constantin, kontra, Nistor bal oldali beadását kifejeli Ivan elől Mitrea.

67. perc Mellé, Dumiter passzát Safranko ballal 19-ről a bal alsó mellé gurítja.

66. perc Vladoiu lesérült máris. Stefan Baiaram váltja. A csereember Paun rúgta meg igen csúnyán, ezért járt a sárga lap.

64. perc Nicolae Paun kap sárga lapot.

63. perc Adnan Aganovic be, Csiszér le.

62. perc Durvul a meccs, Paun, előtte Acka rúg oda a felezőnél acélkeményen emberének.

61. perc Vatajelu le, Stefan Vladoiu be a vendégeknél. Cimpanut Reagy Ofosu, Bicet Alexandru Tudorie váltja. Szélsővédő, szélső és ék a pályán.

56. perc Nistor szépen fut el a balon, de szereli bevetődve Csiszér.

Maximális koncentráció (Fotó: Tókos Csaba)
Maximális koncentráció (Fotó: Tókos Csaba)

53. perc Achahbar jobb oldali beadását rosszul találja el fejjel az ötös előtt Eder, nagy helyzet, mi több, ziccer volt!

47. perc Helyzettel, de Dumiter hétről a jobb sarok mellé fejeli Achahbar bal oldali szögletét.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

A sepsis Radoszlav Dimitov 2 éve királyiból került Szentgyörgyre.

E párharc legjobb góllövői:
Gustavo 2
Andrei Burlacu 2
Alekszandr Karnyicki (ma Mezőkövesd) 1

Mitrea 5. gólja az idényben, a válogatottban 1/1-nél tart. Pigliacelli egykori olasz U21-es válogatott, a Lazióból igazolt a Romához, majd a Parmához. 2019-ben 300 ezer eurót fizettek érte, már a Pro Vercellinek

(Tókos Csaba)
(Tókos Csaba)

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. PERC VEZET A SEPSI, BOGDAN MITREA! Achahbar ível egy szögletet jobbal jobbról a hosszú oldalra, a kapus, Pigliacelli kijön, de megtorpan, és Mitrea az ötös sarkáról ívesen a rövid felső sarokba fejeli a labdát. 1–0!

42. perc Eder az ötös előtt, de szépen lép be elé és szereli a keménykötésű Acka.

38. perc Fernández és Nistor ütközik a bal sarok előtt, tovább.

54 százalékban a vendégeké a labda.

36. perc Eder labdát szerez a jobbon, de el is adja, kontra, Mitrea nem figyel, az ötös bal sarka elől jobbal, suta mozdulattal a rövid sarok mellé gyötri a ziccerét Ivan!

33. perc Most Paun ad egyet Vatajelunak, sárga lap nincs, csak szóbeli figyelmeztetés.

Constantin a legidősebb román focista, akiért valaha átigazolási díjat fizettek, tavaly nyáron, 36 évesen 50 ezer eurót adott érte a Craiova a medgyesi Gaz Metannak!

31. perc Marius Constantin nagyot rúg Safrankóba, sárga lap.

Ismerős? A vendégmester Uzunidisz játszott 2000 körül az akkor erős Le Havre-ban, a Panathinaikoszban, és 50-szeres görög válogatott volt a védő,

21. perc Hopp, Vasvari jobbal nem sokkal lő a jobb felső sarok mellé középről, 19 méterről.

A Craiova az előző fordulóban éppen Constantin öngóljával kapott ki 1–0-ra az Academica Clinceni-től

Inkább Constantin lőtt majdnem öngólt az imént.

19. perc De nagy védés, Dumiter tízről a bal alsóba fejelne Csiszér beívelését követően, de hatalmasat véd a kapus, Pigliacelli. Ez sincs bent, Stefanescu balról, két méterről a jobb sarokba sodorná térddel Csiszér jobb oldali, jobblábas beadását.

15. perc Nistor megelőzi Mitreát egy Mateiu-felívelés után, de jő Fernández. Kontra, Dumiter elől ment a 16-os jobb sarkánál Acka.

12. perc Mezőnyfutball, abból sem a legjobb.

Egy kis örökmérleg: 13 találkozó, 3 szentgyörgyi és 7 királyi sikerrel, 6, ill. 11 rúgott góllal.

Ritkán hoz sok gólt ez a párharc.

7. perc Egy bal oldali beadást felad tízről fejjel Fernándeznek az akciót indító Cimpeanu.

6. perc Nem is rossz, de ballal végül a léc fölé lő 26-ról, szép mozdulattal a balbekk Bancu.

3. perc Ovidiu Bic be, Mitran le. Ifiszabály...

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta pirosban, a vendégek tiszta kékben.

A Sepsi edzője, Leo Grozavu nem nevezte a keretbe Buhennát, craiovai oldalon pedig Cristian Barbut jobbszélső maradt ki, aki ügynöke mai nyilatkozata szerint a nyáron éppen Szentgyörgyre igazol.

Hadnagy Attila szerint a lejáró szerződésű csapatkapitány nem volt sportszerű a klubjával, tagadta, hogy tárgyalna a Liga 1 listavezetőjével. Buhenna 2019 nyarán a skót Dundee Unitedtől érkezett a Sepsihez, amelyben eddig 65 mérkőzésen szerepelve négy gólt szerzett.

Szentgyörgyön most leginkább Rasid Buhenna nyári távozása miatt csalódottak, a klub vezetői is csupán a sajtóból tudták meg, hogy az algériai védő a nyártól Kolozsváron, a bajnok CFR-nél folytatja pályafutását.

„A két évvel ezelőtti rájátszáshoz képest, amikor egyetlen pontot szerzetünk, a mostani héttel elégedettek lehetünk. Újabb hét ponttal pedig biztosan meglenne a negyedik hely” – mondta az elöljáró a Nemzeti Sportnak. A sportigazgató reméli, az idény során először sikerül végre legyőzni a bajnoki címben még reménykedő Craiovát.

Hadnagy Attila, a székelyföldi klub sportigazgatója szerint a csapat célja az utolsó öt fordulóban is a jelenleg elfoglalt negyedik hely megtartása – a harmadik Craiova hétpontos előnye ugyanis már nehezen ledolgozható.

A feléhez érkezett a román élvonal rájátszása, amelyben szerdán Sepsiszentgyörgyön kezdődnek a hatcsapatos felsőház visszavágói: a Sepsi OSK az Universitatea Craiovát fogadja.

Szünet után viszont Realdo Fili is meglepte a székely kapust, csak ő laposan gurította be a labdát. Kisvártatva a menteni igyekvő Andrei Patache saját kapujába lőtte a labdát, ezzel szépített Leo Grozavu vezetőedző együttese, amely azonban hiába támadott az egyenlítésért, nem tudott újabb gólt szerezni, így 2−1-re kikapott.

A Liga 1 negyedik helyéért zajló küzdelemben két pontra csökkent a két csapat közti különbség. A hazaiak már az első lehetőségüket kihasználták, miután Hervin Ongenda éles szögből a rövid felső sarokba vágta a labdát. A másik kapunál Pavol Safranko fejesét, majd Kovács Lóránt lövését is bravúrral védte Eduard Pap, aztán a túloldalon Niczuly Roland egy perc alatt hárított két lövést.

A Craiova legyőzésére készül szerdán hazai pályán a Sepsi, amelynél Rasid Buhenna klubváltása miatt csalódottak.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–U. CRAIOVA LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik