Liga 1: lemondtott az UTA Arad vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2022.01.31. 14:42
null
Már nem Bálint László az UTA Arad vezetőedzője (Fotó: UTA)
Lemondott a román első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Liga 1) szereplő UTA Arad vezetőedzői posztjáról Bálint László György, az élvonal legrégebben hivatalban levő szakvezetője.

 

A 42 éves erdélyi edző 2019 nyarán, még a másodosztályban vette át a nagy múltú aradi csapat irányítását, amelyet 2020-ban, 12 éves szünet után vezetett vissza a Liga 1-be. Az előző szezon nyolcadik helye után az ideinek a playoff elérésének reményével vágtak neki Aradon, de a jó kezdés után október 25. óta nem nyert mérkőzést az UTA, 10 meccsen mindössze 5 pontot szerzett.

Bálint már a Gaz Metan ellen otthon 1–0-ra elvesztett első idei mérkőzés után lemondott, de akkor Mészár Sándor elnök még meggyőzte a maradásról, ám a Rapid elleni 1–1 után elváltak az edző és a klub útjai.

Az aradi klub hétfő délután ki is nevezte új edzőjét a 46 éves Ionut Badea személyében, aki korábban a FC Arges, a Pandurii Targu Jiu, az Universitatea Cluj, az FC Brasov, az Otelul Galati, Concordia Chiajna és Astra Giurgiu szakvezetője is volt, 2014 és 2017 között pedig a román válogatott másodedzőjeként dolgozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik