Liga 1: iksz az aradi stadionban; a bajnok otthonába készül a Sepsi

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.08.28. 22:13
null
A Sepsinek eddig nem sok sikerélménye volt a CFR ellen (Fotó: Sepsi OSK)
A CFR vendége lesz szombaton a Liga 1-ben a Sepsi OSK, amely nem feltartott kézzel lép pályára Kolozsváron. Pénteken az Arad gól nélküli döntetlennel avatta fel új stadionját a bajnokságban.

 

Tizedszer is nekifut szombat este a CFR legyőzésének a Sepsi OSK, amely csupán egy pontot szerzett a hatszoros bajnok elleni kilenc mérkőzésén. A kolozsvári összecsapáson sem a székelyföldiek az esélyesek, de helyzetüket most részben megkönnyíti, hogy a CFR három napja 120 perces csatát vívott a Dinamo Zagreb ellen elbukott Bajnokok Ligája-selejtezőn. A múlt héten a bajnoki ezüstérmes Craiova ellen csak egyértelműen leshelyzetből született góllal alulmaradó szentgyörgyiek edzője, Leo Grozavu azt ígéri, a címvédő ellen sem feltartott kézzel lépnek pályára.

PÁLYÁN A CSÍKSZEREDA IS

Lénárdfalván kezdi meg szombat délelőtt második, remélhetőleg immár teljes Liga 2-es idényét az FK Csíkszereda. A székelyföldi klub vezetői jó hírt kaptak a csütörtöki koronavírustesztek után: a korábban megbetegedő két játékoson kívül nincs fertőzött futballista a keretben. Az első ellenfél, a Nagybánya melletti falu csapata abszolút újonc a román másodosztályban, egyben a szeredaiak régi ismerőse: 2019-ben az FK éppen a Lénárdfalvát megelőzve nyerte meg csoportját a Liga 3-ban.

„A sors úgy hozta, hogy a bajnokság elején a legerősebb csapatokkal játszunk. Kötelességünk feledtetni a Craiova elleni vereséget, mert az elfogadható szintű játékunk ellenére az eredmény nem volt kedvünkre. Tudjuk, a CFR félelmetes hazai pályán, de nem veszíteni megyünk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a pontszerzés érdekében” – nyilatkozta a tréner, hozzátéve, hogy az ilyen mérkőzések előtt a legkönnyebb motiválni a játékosokat.

A Sepsi a héten két játékosától is megvált: a középpályás Ronaldo Deaconu Medgyesen, a Gaz Metan csapatánál folytatja pályafutását, míg a szerb-svájci csatár, az előző évadban 13 gólos Goran Karanovic szerződését közös megegyezéssel bontották fel.

Kolozsváron egyelőre még a szerda este tizenegyesekkel elbukott BL-selejtező miatt dühöngenek, ám közben megerősítették a támadósort a 27 éves szlovák Jakub Vojtussal, aki az elmúlt idényben az Academica Clinceni színeiben játszott. A sorozatban három bajnokságot nyerő CFR-t irányító Dan Petrescu folyamatosan a szűk keretre panaszkodik, noha 31 játékosa van a felnőttkeretben. Közülük Billel Omrani nem lép pályára szombaton, a francia támadó sérülés miatt az új évad eddigi mérkőzéseit kihagyta.

ROMÁN LIGA 1
2. FORDULÓ
Szombat, 20.00:
CFR Cluj (Kolozsvár)–Sepsi OSK – élőben az NSO-n!

AZ ELSŐ MECCS AZ ÚJ ARADI STADIONBAN

Gól nélküli mérkőzéssel vette birtokába az UTA csapata az öt év után elkészült új aradi stadiont, amely a klubot alapító Neuman Ferenc báró nevét viseli. A Liga 1 újonca szerette volna legalább 500 szurkolója előtt játszani első hazai találkozóját, és ebbe az Arad megyei Közegészségügyi Igazgatóság is beleegyezett, ám a végső szót a bukaresti kormány mondta ki, amely továbbra sem enged be nézőket a sporteseményekre.
A FC Voluntari elleni összecsapáson a partiumi csapatnak voltak nagyobb helyzetei, de az első félidőben Alexandru Albu átlövéseit védte Victor Ramniceanu kapus, a második elején pedig Vlad Morar öt méterről sem találta el a vendégek kapuját. Az UTA így második mérkőzésén is egy pontot szerzett az élvonalba visszajutása után.

PÉNTEKI EREDMÉNY
UTA Arad–FC Voluntari 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik