Remek szabadrúgásgólok, a Sepsi simán nyert Medgyesen

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.12.12. 15:50
null
A Sepsi három góllal nyert Medgyesen (Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK, archív)
Vírus, sérülés és eltiltás is hátráltatta a felkészülésben a Sepsi OSK-t, amely ennek ellenére Medgyesen, a Gaz Metan otthonában 3–0-ra nyert a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 13. fordulójában.

ROMÁN LIGA 1
13. FORDULÓ

Gaz Metan–Sepsi OSK 0–3 (Vasvari 26., Petrila 45., Aganovic 82.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Három remek távoli lövéssel győzött Medgyesen a Sepsi OSK a román élvonal szombat délutáni mérkőzésén, megtörve ezzel edzője hét meccses nyeretlenségi szériáját a Gaz Metan ellen: Leo Grozavu eddig hat döntetlent és egy vereséget jegyzett a hazai csapat ellen.

A zuhogó esőben, vizes pályán lejátszott mérkőzésen a Sepsi egyből magához ragadta a kezdeményezést, a Gaz Metan játékosai pedig rendre csak keményen odarúgva tudták megállítani a kapujuk felé lendülő szentgyörgyi játékosokat. Ezt aztán már az első félidőben a vesztüket okozta, mert a Sepsi mezőnyjátékból ugyan nem tudott helyzeteket kidolgozni, a közvetlen szabadrúgásokat viszont gólra váltotta. Előbb Gabriel Vasvari bombázott mintegy 32 méterről a jobb felső sarokba, majd a játékrész végén Claudiu Petrila pörgette 18 méterről, a sorfal fölött ugyanoda a labdát.

Gabriel Vasvari gólja

Claudiu Petrila gólja

A kontrajátékra törekedő Medgyes viszont egyszer sem tudta veszélyeztetni Niculy Roland kapuját, ugyanakkor annak is örülhetett, hogy a 39. percben Vasvarit hátulról buktató Ronaldo Deaconu nem kapta meg második sárga lapját.

Szünet után már a Sepsi kapusának is bőven akadt dolga, bár a kitámadó hazaiak első veszélyes lövése Mihai Butean lecsúszott beadása volt, amelynél a felsőlécről pattant vissza a labda. Niczuly először Yves Pambou közeli, de nehéz szögből leadott lövését védte, majd Nicolao Dumitru Cardoso fejesénél ismét szerencséje volt, mert Ricardo Valente pár centiről sem tudta a hálóba juttatni a kitenyerelt labdát. A szentgyörgyi támadójátékot Florin Stefan balhátvéd és az utolsó félórára becserélt Adnan Aganovic tartotta életben ebben az időszakban, de hiába álltak mindketten csak a kapussal szemben, nem tudtak betalálni. A végén azonban csak összehozták a harmadik gólt, Stefan beadása után a horvát középpályás egy higgadt cselt követően, 21 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Niczuly pedig megfogott még két lövést a végén, hogy a magabiztos győzelem kapott gól nélküli legyen.

Adnan Aganovic gólja

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: Véget ért a mérkőzés, a Sepsi három góllal nyert Medgyesen.

90. perc: Két perc a ráadás.

87. perc: Cserélt a Sepsi, Petrila helyére Dumitrescu állt be.

82. perc: GÓL! EZ IS BENT VAN! Egy bal oldali beadás után Adnan Aganovic átvette a labdát, egyet tolt rajta, majd 21 méterről, ballal kilőtte a jobb alsót. 0–3

80. perc: Óriási kavarodás a Sepsi kapuja előtt, de nincs gól! Egy bal oldali beadás után Niczuly kicsit alászaladt a labdának, így Ricardo Valente előtt adódott lehetőség, de közelről nem tudta a kapuba juttatni a labdát.

75. perc: Hazai csere, Velisar le, Horisa be.

74. perc: Stefan sárgult be.

73. perc: Védés! Aganovic ugrott ki helyzetben, de a jobblábas lövése után a hazaik kapusa védett.

68. perc: Egy bal oldali lapos beadás után Achahbar rúgott luftot.

63. perc: Helyzet! Stefan tört be a tizenhatoson belülre, egy csellel tisztára játszotta magát, majd 10 méterről, jobbal a kapu fölé lőtte a labdát.

60. perc: Cseréltek a vendégek, Golofcát Aganovic váltotta.

57. perc: Chamed rántotta vissza a mezénél fogva Petrilát, újra előkerült a sárga lap.

53. perc: Buhenna rúgta fel hátulról az ellenfelét, ezért is járt a sárga lap.

51. perc: Sárga lapott kapott Leo Grozavu, a Sepsi edzője.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A Sepsinél Dimitrov helyett Delijjannidisz, Bajrovic helyett Safranko állt be.

Több csere is volt a szünetben. A Medgyesnél Francisco Junior és Deaconu helyett Nasser Chamed és Pambou állt be.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben a Sepsi két szabadrúgásból szerzett góllal vezet.

45. perc: Egy perc a ráadás, a gól és az ünneplés miatt azonban lehet, hogy egy kicsit több lesz.

45. perc: ÚJABB SZABADRÚGÁSGÓL! OTT A MÁSODIK!Claudiu Petrila állt a labda mögé, és jobbal, 20 méterről a jobb felső sarokba lőtt. 0–2

43. perc: Golofca jobb oldali beadása után röviden szabadítottak fel a hazaiak, majd Vasvarit rúgták fel a tizenhatos előterében.

39. perc: Egy kis kakaskodás a pályán, Deaconu rúgta fel Vasvarit, de nem kapta meg a második sárga lapját. Sőt, még Bogdan Mitrea sárgult be reklamálásért.

38. perc: Zé Manuel okozott egy kis zűrt a szentgyörgyiek tizenhatosán belül, Niczuly azonban végül megszerezte a labdát.

31. perc: Buhenna tisztázott szögletre, a sarokrúgás után azonban nem alakult ki helyzet.

26. perc: MICSODA GÓL! VEZETÉST SZERZETT A SEPSI!Gabriel Vasvari végzett el nagyjából 32 méterről egy szabadrúgást, és jobbal a jobb felső sarokba bombázta a labdát. 0–1

22. perc: Újabb sárga lapot osztott ki a játékvezető, ezt Yuri Matias kapta.

17. perc: A hazaiak is cseréltek, Costea le, Valente be.

15. perc: Deaconu rúgta fel Achahbart, villant a sárga lap.

12. perc: Vlad Mitrea számára véget is ért a mérkőzés, Achahbar váltotta.

11. perc: Vlad Mitrea próbálkozott jobbal, 22 méterről, de nem találta el a kaput.

5. perc: A sarokrúgás veszélytelen volt.

4. perc: Golofca próbálkozása után szögletre tisztáztak a vendégek.

A Medgyes fehér, Sepsi zöld szerelésben lépett pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

A Sepsi OSK kezdőcsapata: Niczuly – Dimitrov, Buhenna, B. Mitrea, Stefan – Fofana, Vasvari, V. Mitrea – Golofca, Bajrovic, Petrila. Vezetőedző: Leo Grozavu.

A Gaz Metan kezdőcsapata: Buzbuchi – Butean, Larie, Yuri Matias, Velisar – Francisco Junior, Alceus – Costea, Deaconu, Cardoso – Zé Manuel. Vezetőedző: Jorge Costa.

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg Medgyesen.

A mérkőzés játékvezetője Andrei Antonie lesz.

Az élcsoport: 1. FCSB 30 pont (12 mérk.), 2. Craiova 28 (12), 3. CFR 24 (12), 4. Sepsi 20 (12)

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Gaz Metan–Sepsi OSK mérkőzés a Liga 1 13. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Egy héten belül a román élvonal másik Szeben megyei csapatával is megmérkőzik a Sepsi OSK, a múlt heti, Hermannstadt elleni drámai 2–2-es döntetlen után szombat délután Medgyesen lép pályára a székelyföldi együttes.

A Sepsi és a Gaz Metan az elmúlt három évben kizárólag szoros meccseket játszott egymással, egygólosnál nagyobb győzelmet egyik sem tudott aratni a másik felett és a nyolc összecsapásból mindössze kettőt nyert meg az éppen otthon játszó gárda.

Ugyanakkor a medgyesieknek az idén eddig nagyon nem megy hazai pályán, csak az újonc FC Argest tudták legyőzni – amióta októberben a portugál Jorge Costa lett az edző, kizárólag idegenben, a bajnok CFR és az UTA otthonában nyert a Gaz Metan. A hazaiak másik gondja, hogy találataik kétharmadát a román-olasz-brazil Nicolao Dumitru Cardoso (7) és az augusztusban éppen a Sepsitől igazolt Ronaldo Deaconu (5) szerezte, a Costával együtt érkezett portugál légió viszont egyelőre adós a gólokkal.

A Sepsinél ugyanakkor a héten ismét bekavart a koronavírus, két szentgyörgyi játékos is karanténba került, miközben Leo Grozavu vezetőedző Fülöp Istvánra, a sérült középpályásra és a sárga lapjai miatt eltiltott Marius Stefanescu balszélsőre sem számíthat. A szentgyörgyi tréner szerint a hazai pályán elveszített pontokat idegenben kell visszaszerezni az őszi szezon végéig, mert a szokatlanul hamar, már januárban folytatódó bajnokságban minden csapatnak ismeretlen, ezért kiszámíthatatlan körülményekkel kell szembenéznie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik