Tíz meccs után szenvedett ismét vereséget a Sepsi OSK

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.01.24. 16:25
null
Sorozatban 11. mérkőzésén maradhatott volna veretlen a Sepsi OSK (Fotó: sepsiosk.ro)
Szoros mérkőzésen 1–0-ra kikapott az FC Botosani otthonában a Sepsi OSK a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 22. fordulójában.

 

ROMÁN LIGA 1
FC Botosani–Sepsi OSK 1–0 (1–0)
Botosani,
Városi Stadion, 400 néző V: Mladinovici
FC Botosani: Contra – Braun, Racovitan, Seroni, Dragu – Papa, Edjouma, Florescu – Jaja Silva (Neciu, 88.), Roman (Lupeta, 88.), Mailat (Fili, 77.). Vezetőedző: Marius Croitoru
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Tincu, Mitrea, Ispas – Éder Gonzalez, Fofana (Achahbar, 57.), Aganovic – Askovszki, Damascan (Luckassen, 57.), Golofca (Stefanescu, 77.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi – eltiltás miatt: Ilyés Róbert ült a kispadon
Gólszerző: Papa (42.)

ÖSSZEFOGLALÓ

„Lefagyott” a FC Botosani otthonában, dermesztő hidegben játszott idei első találkozóján a Sepsi OSK, így a székelyföldi csapat továbbra rontotta esélyeit a playoff elérésére.

Mínusz öt fokban, de a hótól rendesen letisztított pályán rendezték meg a mérkőzést, amelynek első negyedórájában szinte állandóan a nagy iramot diktáló Sepsinél volt a labda, de egyetlen lövéssel sem sikerült tesztelni az első élvonalbeli mérkőzésén védő Mario Contrát. (A Botosani első számú kapusa, Eduard Pap, valamint a brazil csatár, Matzes Barbosa koronavírus-fertőzés miatt nem játszhatott a találkozón.) A szentgyörgyi kapuban viszont Niczuly Roland bravúrral védte Mihai Roman közeli lapos lövését, ami után kiegyenlítettebb lett a játék, csak éppen a kaput nem tudták eltalálni a játékosok. A legtisztább helyzetből Adnan Aganovic lőtt mellé szentgyörgyi kontra végén, a Botosani viszont nem hibázta el a ziccerét: Sebastian Mailat védők mögé emelt labdáját Enriko Papa lőtte el Niczuly lába között, és bár a kapuson lelassult, valahogy csak átvánszorgott a gólvonalon.

A szünet után a Botosani letámadással zavarta meg a Sepsi támadásépítését, a nagy rohanásba ekkor mindkét oldalon sokkal több hiba is csúszott. Mailat növelhette volna a hazai előnyt, de nyolc méterről nem találta el a szentgyörgyi kaput, a másik oldalon ugyanez öt perc leforgása alatt kétszer is „sikerült” Catalin Golofcának. Az utolsó negyedórára teljesen kitámadó Sepsi csak a kapufának köszönhetően úszta meg a második gólt, a felezővonaltól egyedül kapura törő Edward Florescu nem tudta lezárni a meccset. Társai viszont kibekkelték az utolsó percek sorozatos szentgyörgyi szögleteit, Contra pedig hárította Bogdan Mitrea szabadrúgását, megszakítva a Sepsi tíz mérkőzésen átívelő veretlenségi sorozatát. 1–0

 

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Itt a mérkőzés vége. A Sepsi OSK minden sorozatot figyelembe véve tíz mérkőzése tartó veretlenségi sorozata a Botosani otthonában megszakadt.

90+1. perc: Mitrea lőhetett szabadrúgást 30 méterről a Botosani kapujától, a labda jól vágódott lefele, azonban Contra védeni tudta a próbálkozást.

HÁROM PERC A RÁADÁS!

88. perc: Neciu érkezik Jaja Silva helyére, míg Romant Lupeta váltja a Botosaninál.

78. perc: Lezárhatta volna a mérkőzést a Botosani! Florescu vitte a labdát a kapusra egyedül, lövése azonban a jobb kapufát találta el. A hazaiak középpályása mellett Roman is érkezett a támadással, de az utolsó pillanatban lesre futott.

77. perc: Stefanescu érkezik Golofca helyére a vendégeknél, míg a hazaiaknál Mailatot váltja Fili.

74. perc: Milyen helyzet kellhet még a Sepsinek az egyenlítéshez? Luckassen próbálta levenni a labdát, azonban a támadónak nem sikerült lekezelnie azt, Aganovicról pedig Askovszki elé pattant a labda, aki végül Golofcának továbbított. A román támadó nem sokkal, de a kapu jobb oldala mellé lőtt.

68. perc: Hatalmas lehetőség maradt ki! Golofcához jutott el a labda, aki egy az egyben vihette kapura a labdát, viszont lövése kevéssel a bal kapufa mellett ment el.

68. perc: Aganovic passzolt Luckassen elé, a holland támadó le tudott fordulni, azonban az egyik védőben elakadt a lövése.

64. perc: Nagy lehetőség!Dimitrov fejelte az égbe a labdát, azonban az Mailat elé került. A hazaiak támadója egy cselt követően lőtt kapura, de a labda épphogy elment a bal kapufa mellett.

57. perc: Kettős csere a Sepsinél: Fofana helyére érkezik Achahbar, míg Damascan Luckassen váltja.

54. perc: Askovszki próbálkozhatott tizenhét méterről, azonban lövését nagyon elrontotta.

53. perc: Éder Gonzalez maradt a földön, azonban már talpon a spanyol.

52. perc: Dimitrov és Mailat akaszkodott össze a Sepsi tizenhatosán belül, a hazaiak támadója volt azonban a szabálytalan, így kifelé jöhet szabadrúgás.

50. perc: Mailat próbálkozott a kapu jobb oldaláról, de lövése kevéssel elkerülte a jobb kapufát.

Egyik oldalon sem történt csere a szünetben.

46. perc: Roman végezte el a középkezdést, folytatódik a mérkőzés.

Góllal ünnepelhetne. Vitalie Damascan, a Sepsi OSK támadója a mai nap ünnepli 23. születésnapját.

45. perc: Itt az első félidő vége! Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, nagyobb helyzet a Botosani oldalán adódott csak, gól is itt született a 42. percben Enriko Papa révén. A Sepsinek 45 perce van arra, hogy egyenlítsen, vagy akár megfordítsa a mérkőzést.

42. perc: GÓL! Megszerzi a vezetést a félidő végén az FC Botosani. Nagyszerű kiugratást kapott MailattólPapa, aki le tudta kezelni a labdát, lesről szó sem volt, lövése pedig a védeni igyekvő Niczuly lába között a kapuba gurult. 1–0!

40. perc: Mitreáról pattant szögletre a labda Roman beadása után. A sarokrúgást Florescu végezte el, de nem alakult ki nagyobb veszély.

38. perc: Golofca próbálkozott a kapu jobb oldala felől, de lövése erőtlenre sikerült, így Contra második próbálkozásra könnyedén fogta a labdát.

36. perc: Újabb sárga lap, ezúttal Dragu szabálytalansága után került elő a lap a játékvezető zsebéből. A hazaiak játékosa Askovszkit rúgta le.

33. perc: Éder Gonzalez sprintelt végig a pályán egy labdaszerzést követően, Aganovic elé passzolt, aki a tizenhatos bal oldaláról próbált a kapuba tekerni, de lövése elkerülte a kaput.

31. perc: Papát húzta vissza Fofana, mindketten a földre kerültek, de a Botosani jöhetett szabadrúgással, amit Florescu passzolt Jaja Silva elé, azonban Damascan kivágta a labdát bedobásra.

29. perc: A Sepsi OSK végezhette el az első szögletet a mérkőzésen, Aganovic ívelt középre, Éder Gonzalez pedig messze a kapu fölé lőtt.

26. perc: Jaja Silva adta középre a labdát, Edjouma lőhetett kapásból, de nem találta el a kaput 14 méterről.

24. perc: Mailat próbálkozott a tizenhatos jobb sarkáról, azonban lövése kevéssel elkerülte a rövid felsőt, Niczulynak nem volt dolga.

22. percben: Papa lépett oda hátulról Aganovicnak, ami után a hazaiak játékosa heves reklamálásba kezdett, amit a játékvezető sárga lappal „jutalmazott". A szabadrúgás után a hazai védőknek sikerült felszabadítania.

21. perc: Aganovic próbálkozott egy szabadrúgásból bő 30 méterről, azonban a labda messze elszállt a kapu fölött.

18. perc: Tincu adta el hátul a labdát, Roman cselezett szépen és lőtt kapura, de Niczuly védeni tudta a körülbelül 7 méterről leadott próbálkozást.

16. perc: Mitrea rúgott oda Romannak a tizenhatos jobb sarkánál. A szabadrúgást Mailat végezte el, de ő a kis passz mellett döntött, de Florescu messze a kapu fölé lőtt.

14. perc: Damascan került a földre, a hazaiak kirúgták a labdát az oldalvonalon túlra, de már talpon a támadó.

12. perc: Aganovic kapott szép passzt 17 méterre a kaputól, rákészülhetett a lövésre, de a próbálkozása elkerülte a kaput.

9. perc: Az első igazán nagy lehetőség a mérkőzésen. Dragu volt szabálytalan Askovszkival szemben, a szabadrúgás után pedig az északmacedón elé került a labda, aki egy nagyszerű csel után egy emeléssel próbálkozott, de a labda az alapvonalon elhagyta a pályát.

Cristiano Bergodi eltiltását tölti, így a Botosani ellen Ilyés Róbert másodedző irányítja a Sepsit.

Nem ismeretlen számukra a Botosani... Dimitrov, Tincu, Askovszki és Golofca is megfordult már a Botosaniban a Sepsi kezdőjéből, míg a kispadon ülő Vasvari is játszott a mostani ellenfélnél.

3. perc: Fofana rántotta vissza a hazaiak játékosát, Jaja Silvát. A szabadrúgást Florescu végezte el, de a védők kifejelték a labdát.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Sepsi OSK végezte el a kezdőrúgást.

Nem ismeretlen a mérkőzés játékvezetője. Mladinovici már vezetett Botosani–Sepsi összecsapást még 2018 augusztusában, akkor 0–0-s döntetlennel zártak a felek.

Az új év első tétmérkőzésén zöldben vonul ki a pályára a Sepsi, pirosban a Botosani.

A játékosok és a szurkolók sem örülhetnek, –5 fokban kell játszaniuk, az egyik biztonsági munkatárs pedig táncot is lejtett, hogy enyhítse a hideget.

A találkozóra körülbelül 400 néző látogatott ki, ebből 50 Sepsi-drukker szurkol a helyszínen kedvenc csapatának.

ELŐZMÉNYEK

A Sepsi OSK fantasztikus formában fejezte be a 2021-es évet, hiszen amellett, hogy a bajnokságban nyolc mérkőzésből négyet megnyert, és négyen döntetlent játszott – többek között pontot szerzett az FCSB ellen is – a Román Kupában már az elődöntőre készülhet, amelyben az Universitatea Craiova lesz az ellenfele. Az FC Botosani hasonlóan veretlen maradt az elmúlt öt tétmérkőzésén, viszont ebből négy alkalommal döntetlent játszott, és csak a Gaz Metant tudta megverni.

A felkészülés sem sikerült rosszul a szentgyörgyieknek, hiszen egy FC Arges elleni 2–2-es döntetlen mellett 4–0-ra győzték le a másodosztályban szereplő Sellenberket. A zárt kapuk mögött készülő Sepsivel ellentétben a Botosani Törökországban edzőtáborozott, amely során a Pakssal is összecsaptak – 5–4-re diadalmaskodott a román együttes –, valamint a török 3. ligában szereplő Siirt Il Özel Idaresi Sporral, a lengyel élvonalbeli Lechia Gdanskkal és Uganda nemzeti csapatával is játszottak – a törökök együttessel és az ugandaiakkal 2–2-es döntetlent játszottak, a lengyel gárdától 3–2-re kaptak ki.

Ami az egymás elleni mérkőzéseket illeti, a két együttes legutóbbi öt találkozójából kettőt a Sepsi nyert meg két döntetlen és egy Botosani siker mellett. Legutóbb, a 2021–2022-es kiírás 7. fordulójában 1–1-es döntetlennel zártak a csapatok.

A Sepsi két új játékost szerződtetett eddig: aláírt a klubhoz az Universitatea Craiova középhátvédje, Mihai Balasa, valamint a legutóbb az orosz Arszenal Tulánál szereplő középcsatár, Alexandru Tudorie is. Előbbi még csak most érkezett meg a szentgyörgyiekhez, míg utóbbi már ott van a kispadon. A Botosani a szentgyörgyiekhez hasonlóan két új játékost igazolt: a CFR-től érkezett Sebastian Mailat, míg az Universitatea Craiovától Mihai Roman.

ÜDVÖZÖLJÜK OLVASÓINKAT AZ FC BOTOSANI–SEPSI OSK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik