BACSKAI JÁNOS
2021.12.15 16:25 Frissítve: 2021.12.18 20:40

Nem kapott ki az Arges otthonában a Sepsi

A Sepsi OSK 1–1-et játszott az Arges otthonában a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 20. fordulójában.

Egy pont a Sepsinek (Fotó: Tókos Csaba – archív)

 

ROMÁN LIGA 1
20. FORDULÓ
Arges–Sepsi OSK 1–1 (1–0)
Pitesti, Nicolae Dobrin Stadion, 1000 néző. V: R. Petrescu
FC Arges:
Greab – Diogo Viana, Turda, Joao Miguel, Latovlevici – Colli, Rajnov – Dumitru (Isfan, 74.), I. Serban (Fatai, 85.), Dumitrascu (Tofan, 78.) – Arias (Said, 78.). Vezetőedző: Andrei Prepelita
Sepsi OSK: Niczuly – Aganovic, Ninaj, Mitrea, A. Dumitrescu – B. Fofana (Éder Gonzalez, 70.), Paun – Askovszki (Barbut, 71.), Achahbar (Stefanescu, a szünetben), Golofca (Damascan, 76.) – Csuncsukov (K. Luckassen, 73.). Edző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: I. Serban (3.), ill. Damascan (77.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Sepsiszentgyörgy az FC Arges vendége volt a román bajnokság hétközi fordulójában, és mivel az előző héten az egyre jobb formában játszó OSK-nak látótávolságba került a felsőházi rájátszás (a hatodik FC Botosani-tól hat pont választotta el a Sepsit), győzelmi reményekkel indult a mérkőzésnek a székelyföldi csapat.

Ehhez képest már a harmadik percben gólt szereztek a hazaiak, a Kisvárdáról a profik között lejátszott mérkőzés nélkül, dicstelenül távozó Iasmin Latovlevici beadását remekül készítette le Jafar Arias – mellel! – Ionut Serbannak, aki két csel után a kapuba lőtt.

Többet birtokolta a labdát a Sepsi, mégis az ő kapusának, Niczuly Rolandnak volt több dolga, míg elöl Cvetelin Csuncsukov az ötösről az üresen maradt kapu mellé fejelt. A második félidőben Niczuly rosszul jött ki egy szögletre, de mentett fejjel a gólvonalon Sztefan Askovszki, Bogdan Mitrea fejesét pedig a lécre tolta a hazai kapuvédő, Alexandru Greab.

Bátran cserélt a hajrában Cristiano Bergodi, a moldovai válogatott csatár, a nyáron a Torinótól érkező Vitalie Damascan pedig megszerezte első gólját a Sepsiben. A hazaiak mestere, Mihaita Ianovschi beküldött egy olasz és egy nigériai csatárt is az utolsó percekre, de újabb gól már nem született. 1–1

Az élcsoport: 1. CFR 51 pont (19 mérk.), 2. FCSB 43 (19), 3. Voluntari 34 (20) ...10. Sepsi 25 (20)

 

 PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc
Fatai 11-ről az üres kapu fölé fejel, mert Niczuly nem érte el hatalmas vetődéssel sem Tofan jobb oldali beadását, de les.

Három perc a ráadás.

89. perc Isfan kioszt egy nyaklevest a balon Barbutnak, de nincs sárga lap... A szabadrúgást jobbról ballal majdnem a bal felsőbe csavarja ballal Paun, de nagyot véd a hazai kapus!

86. perc Damascan ballal 22-ről kapura lő, balra elgördülve fogja a labdát a kapus.

80. perc Nicolae Paun kap sárga lapot egy veszélyes, kétlábas becsúszásért.

77. PERC ÉS BETALÁL A CSEREEMBER VITALIE DAMASCAN AZONNAL, ballal a bal alsóba lő kissé balról, nyolcról, egy remek csel, Turda elfektetése után. Barbut adta a gólpasszt, Joao Miguel nagyot hibázott aztán. Tombol a busznyi vendégtábor: 1–1!

76. perc Vitalie Damascan váltja az elfáradt Golofcát.

76. perc Dumitrescu bal oldali beadása egy védőre pattan... kirúgás.

73. perc Kevin Luckassen be, Csuncsukov le. Ékcsere, Bergodi óvatos duhaj.

72. perc Dumitru tör kapura, de ballal feladja a labdát 15-ről, kissé balról a kapusnak.

70. perc Éder González be, Fofana le, Cristian Barbut meg Askovszkit váltja.

70. perc Askovszki lő ballal kapura 16-ról, blokkol kézzel egy védő... de tovább!

67. perc Latovlevici beadását a bal alsó mellé küldi Arias tízről, de les.

61. perc Ballal háromról éles szögből kapura lő az aprócska, 169 centiméter magas Golofca, de blokkol bevetődve Miguel.

60. perc Stefanescu szögletét a bal sarok és Mitrea felé fejeli Paun, de odaér egy védő, a következő beadás meg a kapusé.

54. perc Ez meg nagy mentés, Serban bal oldali beadását a bal sarok elől kapura fejeli Dumitru, Niczuly rosszul jött ki, de ment fejjel a gólvonalon Askovszki!

53. perc Andres Dumitrescu akasztja becsúszva Serbant, sárga lap. Latovlevici beadását kornerre fejeli Csuncsukov.

50. perc A sértett beadását Mitrea tízről kapura fejeli, hatalmasat véd a bal felső előtt Greab, és bal kézzel a lécre tolja a labdát! MICSODA VÉDÉS!

49. perc Ionut Serban kap sárga lapot Dumitrescu felvágásáért.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Anass Achahbar le, Marius Stefanescu be.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Egy perc a ráadás. Latovlevici szereli a balon a felfutó Aganovicot ennek örömére.

43. perc Aganovic szabadrúgása borzalmasan rossz, de korner. Ő ad be balról ballal... pontosan... a hazai kapushoz.

42. perc Grigore Turda felvágja a 16-os bal sarka előtt Viana bakija után és miatt Golofcát, sárga lap.

40. perc Mindkét csapat hajt becsülettel, de a játék taktikai és küzdő jellege dominál, ahogyan a szakértők mondanák.

A Sepsi OSK elnöke, Diószegi László kapta a Romániában az év legjobb klubelnökének járó díjat!


34. perc MELLÉ,
Csuncsukov hat méterről az üres kapu jobb sarka mellé fejel, középről! Greab nagyon rosszul mozdult ki Dumitrescu bal oldali szabadrúgására, de megúszta.

30. perc Hatvan százalékban a vendégeké a labda, a hazaiak 3-szor lőttek kapura, mindannyiszir a kapu felületére.

25. perc Golofcát utoléri a balon a rossz szabadrúgás után Viana, kirúgás.

24. perc Mezőnyharc, majd Paun nagyot rúg a jobbon a Colli passzával meglóduló Vianába.

20. perc Rajnov mellől Golofca jobbal 17 méterrel véti el a bal alsót, 17-ről, kissé balról.

18. perc Latovlevici balról ballal meglepően nagy ívben ad be, Niczuly kényelmesen lehúzza a labdát a bal sarok előtt.

15. perc Fölé, Askovszki ballal nem sokkal lő a léc fölé középről, 19-ről.

12. perc De nagy védés! Serban balról laposan ad be egy szabadrúgást, az ötösön belekotor a labdába Turda, bal vádlival, a bal alsó és a berobbanó Arias előtt eléri azonban a labdát a vetődő Niczuly.

Az előző fordulóban Mitrea és Paun bekerült a forduló válogatottjába, amelynek Bergodi volt a mestere.

9. perc Mitreáék ismét "viharban", de Arias passzát jobbal feladja 16-ról, középről Niczuly kapusnak Colli.

6. perc
Rajnov nagyot lök Fofanán, szabadrúgás.

5. perc A Serban indította Dumitrascu beadását csúnyán elméri az ötösön fejjel Dumitrescu, szerencséjére Dumitru kezez meglepetésében!

2. PERC NAGYON SZÉP HAZAI GÓLLAL, Latovlevici balról remekül ad középre, a 16-osról Arias mellel lekészíti a labdát IONUT SERBANNAK, aki elviszi Mitrea, majd Ninaj mellett is, okosan, és ballal az ötös bal sarkáról ballal a kapu túlsó alsó sarkába lő. 1–0!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta lilában, a vendégek tiszta zöldben.

Egy kis örökmérleg: 3 találkozó, 1-1 sikerrel, 3, ill. 2 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Sepsitől az Argeshez:

2020, Alexandru Greab, ingyen
2017, Costinel Tofan, i.

Eltiltott nincs.

A hosszabb ideje sérült Gabriel Vasvari és Fülöp István mellett a szerdai mérkőzést a Farul ellen megsérülő bolgár jobbhátvéd, Radoszlav Dimitrov is kihagyja.

Az élcsoport: 1. CFR 51 pont (19 mérk.), 2. FCSB 43 (19 m.), 3. Voluntari 33 (19 m.) ...10. Sepsi 24 (19 m.)

A csapat jó formájában és moráljában bízva Cristiano Bergodi vezetőedző optimistán tekint a pitesti-i mérkőzés elé, ám a Sepsi rájátszásba jutási esélyeit tekintve már nem ennyire derűlátó. „Nagyon fontos sikert arattunk a Farul ellen, de az Arges is a rájátszásért harcol. Házigazdánk egy hónapja volt  csúcsformában, most szerényebbek az eredményei, de összeszokott csapat jó játékosokkal. Nagyon elszántnak kell lennünk, nehéz mérkőzés lesz, azonban nyerni akarunk. A rájátszáshoz viszont szerintem csoda kellene, viszont idén még van két mérkőzésünk, jövőre kilenc, az esélyeinkről talán csak a téli felkészülés után lesz értelme beszélni” – mondta online sajtótájékoztatóján a Sepsi olasz vezetőedzője.

TOVÁBBRA IS HÁROMNAPONTA kell mérkőzéseket játszania a Sepsi OSK-ak, mivel hétközi fordulót rendeznek a román élvonalban: a székelyföldi csapat az FC Arges vendége lesz. A legutóbbi hat fordulóban 14 pontot szerző Sepsinek látótávolságba került a felsőházi rájátszás, a hatodik FC Botosani-tól (30 pont) hat pont választja el a tizedik szentgyörgyieket, ám ebben a versenyben a 27 pontos Arges is érdekelt.

A szünet után pedig szinte lövésig sem jutott a Farul, hiába cserélte le Gheorghe Hagi edző a teljes támadósort. A Sepsi viszont ekkor már veszélyesebb ellentámadásokat vezetett, de Catalin Golofca mehetett egyedül kapura, csúnyán mellé lőtt, majd Éder Gonzalez is csak az oldalhálót találta el. A főszerepet így a Sepsi tökéletesen záró védelme vitte, a fel- és beívelt labdákat rendre Mitreáék fejelték el, Niczulynak nem is akadt komoly védenivalója az első olyan idei mérkőzésen, amelyen a székelyföldi csapat a táblázaton előtte álló csapatot vert meg.

Innen kezdve a Sepsi átadta a területet a vendégeknek, viszont a kontráit szünetig egyszer sem tudta végigvinni. Niczuly Roland kapuja viszont többször is veszélyben forgott, Ely Fernandes be is vette a 20. percben, de lesen kapta a labdát, majd két perccel később Jefté Betancor a jobb kapufát találta el, a keresztléc alatt. A Liga 1 góllövőlistáját vezető spanyol csatár azonban egy ütközés után nem tudta folytatni a játékot, agyrázkódás gyanújával vitték kórházba, és nélküle a vendégek támadásainak élessége is csökkent.

A zuhogó esőben kezdődő mérkőzésen a vendégek próbáltak kezdeményezni, de a Sepsi volt az, amely már első lehetőségével élt: Anass Achahbar előreívelt szabadrúgásánál Mihai Aioani, a Farul kapusa a labda helyett Nicolae Paunt ütötte el az ötös határán, a büntetőt pedig Bogdan Mitrea lőtte be egykori csapatának.

A Sepsi OSK 1–0-ra legyőzte a Farul Constantát a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 19. fordulójának vasárnapi játéknapján. Az egyetlen, egyben győztes gólt Bogdan Mitrea szerezte tizenegyesből.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ARGES–SEPSI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

2023.02.07 14:05:00

Minden más foci nemzetisport.hu

Tény, Mészöly nem tett lakatot a szájára, olyan volt, mint az életben – de a csapat működött.

2023.02.07 23:13:27

Minden más foci nemzetisport.hu

Pelé az Egyesült Államokban, Zico Japánban, Del Piero Ausztráliában, Dzsudzsák az Emírségekben próbált szerencsét.

2023.02.06 13:12:26

Minden más foci nemzetisport.hu

Ryan Reynolds és Robert McElhenney színre lépésével új időszámítás kezdődött a Wrexham AFC-nél.

2023.02.06 22:51:16

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A nézőtéri magyargyalázás tűrhetetlenségét talán kevésbé vitatják, a mérkőzésmegszakítás mint megoldás viszont valószínűleg rövidesen a süllyesztőbe kerül, felülírják bizonyos anyagi érdekek. Konkrétan a találkozók tévéközvetítésének kérdése, a jogdíjtulajdonos ugyanis egyértelműen károsultnak nyilvánította magát, és alig burkoltan megfenyegette az érintetteket: a gyakorlat folytatása esetén újratárgyalják a feltételeket.