Magabiztos játékkal győzött négy év után idegenben a Sepsi a Clinceni ellen

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.11.19. 19:26
null
A Sepsi OSK sorozatban harmadik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen (Fotó: Sepsi OSK/Facebook)
A magabiztosan és fölényben futballozó Sepsi OSK az első félidő után a másodikban is betalált, így 2–0-ra győzött az Academica Clinceni ideiglenes otthonában, Gyurgyevóban a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 16. fordulójában.

 

ROMÁN LIGA 1
16. FORDULÓ
Academica Clinceni–Sepsi OSK 0–2 (0–1)

Gyurgyevó, Marin Anastasovici Stadion,zárt kapukmögött. Vezette:F. Andrei
Academica:
Ureche – Pasov, Bilali, Gardos (Csandarov, 73.), Pirvulescu (Cioiu, 53.) – Ventura, Moulin – Ion, Cascini, De Amorim (Velliosz, a szünetben) – Omoh (Dumitrache, 77.).Vezetőedző:Ionut Chirila
Sepsi OSK:Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas – Eder González, N. Paun – Askovszki (Aganovic, 73.), Achahbar, Stefanescu (Golofca, 73.) – K. Luckassen (Csuncsukov, 79.).Vezetőedző:Cristiano Bergodi
Gólszerző:N.Paun (40.), Stefanescu (66.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A sereghajtó otthonában szerezte meg az idény első idegenbeli bajnoki győzelmét a Sepsi OSK. A Gyurgyevóban rendezett mérkőzésen a székelyföldi csapat esélyt sem adott az Academica Clinceninek.

A középpályán sorozatosan megnyert párharcoknak köszönhetően a Sepsi az első perctől kezdve uralta a mérkőzést, a hazaiaktól Denis Ventura már a 22. másodpercben sárga lapot kapott egy Luckassen elleni szabálytalanságért. Az első szentgyörgyi átlövések – köztük Eder González kezdőkörből eleresztett próbálkozása – még elkerülték az Academica kapuját, a hazaiak viszont szögleteiket nem tudták komoly lehetőségekre váltani.

Az első igazi vendéghelyzet Sztefan Askovszki blokkolt kapáslövése volt, majd Kevin Luckassen hiába mehetett (lesgyanús helyzetben) egyedül kapura, nem tudta ellőni Andrei Ureche kapus lábai között a labdát. A gól azonban csak késett, de nem múlott: Askovszki erős beadása után Amir Bilali röviden szabadított fel, a lendületből érkező Nicolae Paun pedig 12 méterről a kapu jobb oldalába vágta a labdát.

A szünet után türelmesebb focira váltott a Sepsi, azonban amikor a hazai csapatnak elfogyott a türelme, kíméletlenül kihasználta az Academica védelme által felkínált hatalmas területeket. A gólt ismét Askovszki hozta össze, aki ismét jobbról tört be a kapu elé, lövését ugyan blokkolta Florin Gardos, ám a lehulló labdát Marius Stefanescu becsúszva a hálóba küldte. A harmadik találatra is megvolt az esélye a Sepsinek, de Askovszki és Anass Achahbar is maga akarta – végül középre tartó – távoli lövéssel befejezni a lerohanást, Catalin Golofca elől pedig a kivetődő Ureche pöckölte el a labdát a bal kapufa közelében. A Sepsi így is több mint öt hónapos szünet után nyert idegenben, és az október eleji edzőváltás is kezd beérni: legutóbbi négy tétmeccséből hármat megnyert a szentgyörgyi együttes.0–2

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Itt a mérkőzés vége, a Sepsi OSK 2–0-ra nyert az Academica Clinceni otthonában.

HÁROM PERC A RÁADÁS!

90. perc: Csuncsukov a bíró szerint műesést mutatott be, ezért sárga lapot adott a bolgár támadónak.

84. perc: Befejezhette volna a mérkőzést a Sepsi: Aganovic adta be a labdát, Golofca elől mentett Ureche, azonban a hosszún még Csuncsukov is gólt szerezhetett volna, de nem sikerült neki.

81. perc: Az első igazán nagy hazai helyzetet leshelyzet előzte meg: Velliosz mozdult be a védők mögé egy előreívelt szabadrúgásnál, azonban már előrébb volt mint az ellenfél védői.

79. perc: Luckassen távozik a pályáról, Csuncsukov váltja.

79. perc: Achahbar próbálkozott, azonban lövése a kapu közepébe tartott, így Ureche védeni tudta azt.

77. perc: Omoh is elhagyja a pályát a Clinceninél, a helyére Dumitrache érkezett.

76. perc: Szép indítás hazai oldalon, azonban Niczuly jól mozdul ki a kapujából, és megfogja a labdát mielőtt még Cioiu elérné.

73. perc: Kettős csere a vendégeknél: a gólszerző Stefanescu helyére Golofca, míg Askovszki helyét Aganovic veszi át a hátralévő időre. A hazaiaknál a középhátvéd Gardos helyére érkezik egy támadó középpályás, Csandarov.

66. perc: GÓÓÓÓL! Stefanescu szerzi meg a szentgyörgyiek második gólját, miután Askovszki lövése egy védőről elé pattant. 0–2

62. perc: Achahbar próbálkozott egy távoli lövéssel, de legalább két kaput kellett volna egymásra tenni ahhoz, hogy ez a lehetőség gól legyen.

53. perc: Cioiu érkezik a sérült Pirvulescu helyére. Ezzel átáll három védős rendszerre a házigazda.

49. perc Pirvulescu maradt a földön, érkezik az ápolás, de Moulin is leült.

46. perc: De Amorim helyett érkezik Velliosz a pályára.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, a hazaiak végezték el a középkezdést.

Omoh és Ventura sem örülhet a sárga lapnak, hiszen így mindketten kihagyják a CFR Cluj–Academica Clinceni mérkőzést.

45+1. perc: A játékvezető szájába veszi a sípját és lefújja az első játékrészt, az állás 1–0 a Sepsi OSK javára.

EGY PERC A RÁADÁS!

44. perc: Ígéretes helyről jöhetett a Sepsi OSK szabadrúgása, azonban Achahbar lövése a sorfalról szögletre pattant. A sarokrúgást Eder González végezte el, viszont Luckassen már nem tudta irányítani a fejesét, így a labda a kapu fölé szállt.

43. perc: Omoh jött vissza védekezni, bár inkább nem kellett volna hazai szempontból, hiszen Stefanescunak lépett oda. A játékvezető „jutalmazta" a belépőt egy sárga lap formájában.

40. perc: GÓÓÓÓÓL! Góllá érett a Sepsi OSK fölénye: Dimitrov kapott labdát a szélen, szépen passzolt Askovszki elé, akinek beadása egy védőről Paun elé pattant, aki könyörtelenül lőtt Ureche kapujának üresen maradt részébe. A középpályásnak ez volt az első gólja a Liga 1-ben. 0–1

39. perc: Venturának nem számít a sárga lap: Achahbarnak lépett oda a félpályánál.

36. perc: De Amorim próbálta meg lekezelni a labdát, ami elpattant tőle, viszont amikor vissza akarta szerezni szabálytalanul lépett oda Askovszkinak. A játékvezető sárga lappal „jutalmazta" a belépőt.

35. perc: Ventura próbálkozott távolról, azonban lövése messze elkerülte a kaput.

32. perc: Cascini esett el a tizenhatoson belül egy fejes után, azonban a játékvezető sípja maradt. A kipattanó labda Moulin elé került, viszont a lövése elszállt keresztbe.

30. perc: Luckassen kapott nagyszerű kiugratást a leshatáron, egyedül vihette a kapusra, de Ureche lábbal védeni tudott, majd megfogta a labdát. A mérkőzés eddigi legnagyobb lehetősége.

29. perc: Dimitrov adta be a labdát, azonban Stefanescu fejesét Ureche könnyen védeni tudta.

25. perc: Ispas kapott csúnya rúgást Pasovtól, azonban a játékvezető nem adott sárga lapot a hazaiak játékosának. A jobb oldali szögletzászlótól jöhetett szabadrúgással a Sepsi, azonban a beadás után Askovszki lövése egy védőről szögletre pattant, amit a védők felszabadítottak.

24. perc: Eder González cselezte be magát a tizenhatoson belülre, azonban Gardos egy határozott mozdulattal szerelni tudta a Sepsi OSK középpályását.

22. perc: Omoh el pattant a labda, azonban lesen tartózkodott.

16. perc: De Amorim végzett el egy szögletet, de érdekes megoldást választott: nem beívelte a labdát, hanem visszatette a tizenhatos előterébe Moulinnak, aki távolról lőtt, de a labda egy védőn megpattanva elhagyta a játékteret. Az újabb sarokrúgást követően Luckassen vezetésével indított kontratámadást a Sepsi, de nem sikerült nagyobb helyzetet kialakítani az akció végén, miután Achahbar beadása elakadt.

15. perc: Az első negyedóra eltelt, a Sepsi OSK aktívabban támad, nagyobb helyzeteket alakított ki a vendég együttes, nagy a nyomás a hazaiakon.

12. perc: Hosszú idő után először jutott át a félpályán a Clinceni, De Amorim ki is harcolt egy szögletet, amelynél Niczulynak kellett kiöklöznie a labdát.

10. perc: Eder González próbálkozott egy távoli lövéssel, de a labda nem csapódott lefele a kellő tempóban.

9. perc: Dimitrov került a földre, a játékvezető nem ad sárga lapot, de ígéretes helyzetből jöhet szabadrúgással a Sepsi. A lehetőség végül kihasználatlan marad, Mitrea messze a kapu fölé lőtte a labdát.

6. perc: Askovszki volt szabálytalan, Pirvulescu maradt lent a földön, majd Dimitrov vitte földre De Amorimot, szabadrúgással jöhet a Clinceni.

5. perc: Achahbar szöglete mindenki felett elszáll, William Amorim volt az aki megpróbálta kihozni a labdát, de Paun és Stefanescu erőszakosan, de szabályosan labdát szerzett. Továbbra is a Sepsi támad.

4. perc: Aktív a Sepsi: Bilali volt az akinek a tizenhatoson belülről kellett kivágnia egy beívelést.

1. perc: Már meg is van az első sárga lap: Ventura volt az, aki szabálytalanul állította meg Luckassent a kezdőkörön belül.

1. perc: Elkezdődött az első félidő, a Sepsi végezte el a kezdőrúgást.

A házigazda Clinceni kékben, míg a vendég Sepsi fehérben lép pályára.

ELŐZMÉNYEK

A Sepsi OSK az elmúlt három mérkőzéséből kettőt megnyert – ebből egyet a Román Kupában a U Craiova 1948 ellen 1–0-ra – valamint egyen döntetlent játszott, ezzel már a 12. a bajnokságban 14 ponttal. Ezt növelheti tovább az új idényben eddig 15 mérkőzésen csak 4 pontot szerző Academica Clinceni otthonában.

A két csapat legutóbb július 16-án találkozott egymással az első fordulóban, akkor a szentgyörgyiek 2–0-ra nyertek hazai pályán Rajko Rep és Bogdan Mitrea góljával. A Sepsi azonban idegenben nem ilyen eredményes az Academica Clinceni ellen, hiszen legutóbb 2017-ben tudott nyerni 2–1-re, azóta egy mérkőzés döntetlennel három pedig Clinceni győzelemmel zárult.

ÜDVÖZÖLJÜK OLVASÓINKAT AZ ACADEMICA CLINCENI–SEPSI OSK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉBEN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik