Liga 1: a bajnok otthonában is győzött az UTA

Vágólapra másolva!
2020.11.22. 21:25
null
Dél-amerikai összecsapás Kolozsváron: a brazil Erico (balra) és a venezuelai Rondon (Fotó: Riti József Attila)
Az újonc UTA nyerte meg a román labdarúgó-élvonal legsikeresebb vidéki csapatainak rangadóját, az aradi együttes a hozzá hasonlóan hatszoros bajnok CFR otthonában győzött 1–0-ra.

 

A csütörtöki, Roma elleni El-találkozóra készülő kolozsvári csapatnál a mérkőzés napján derült ki, hogy három játékos is elkapta a koronavírust: a frissen igazolt tunéziai válogatott védő, Sziam Ben Jusszef mellett két rutinos román középpályás, Ovidiu Hoban és Ciprian Deac is karanténba került.

A címvédő nélkülük is uralta a találkozót, a játékidő nagy részében saját kapujuk elé szorítva be az aradiakat. A vendégek kapusa, Florin Iacob azonban mindent védett, még saját védőjének, Erico da Silvának a fejesét is, a 42. percben a léc is kisegítette Alexandru Chipciu lövésénél.

Az UTA szórványos kontrái csak a második félidőben, Valentin Buhacianu becserélése után lettek veszélyesek, és a győztes gólt is neki köszönheti csapata: két védőt lefutva tálalt Ioan Hora elé, aki 16 méterről, laposan lőtt korábbi klubja hálójába. A hátralevő negyedórát pedig már higgadtan bekkelte ki az UTA, Iacob meg Mario Camora jobb felső sarkot megcélzó szabadrúgását a meccs legnagyobb bravúrjával védte.

ROMÁN LIGA 1
11. FORDULÓ
CFR–UTA 0–1
(Hora 75.)
Az élcsoport: 1. Universitatea Craiova 25 pont, 2. FCSB 24, 3. CFR 21, ...5. UTA 17

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik