Labdarúgás: Valbuena, Nasri, Ribéry – őket utálják legjobban a franciák

Vágólapra másolva!
2016.03.29. 10:27
null
A legendás 2006-os eset, amelyet követően Zidane-t kiállították, s a franciák elbukták a vb-döntőt (Fotó: Action Images)
A France Football megszavaztatta olvasóival, melyik labdarúgót utálják a legjobban Franciaországban. A lista élén kevéssé meglepő módon Marco Materazzi áll, de Harald Schumacher is előkelő helyen.

Mátrix azzal érdemelte ki az „elismerést", hogy a 2006-os világbajnokság döntőjében addig provokálta Zinédine Zidane-t, amíg a francia a hosszabbításban elveszítette a fejét, és mellbe bólintotta. A döntőt tizenegyesekkel az olaszok nyerték meg.



Harald Schumacher esetéhez jobban vissza kell nyúlni az időben: az 1982-es vb-elődöntőben, az NSZK–Franciaország meccsen a ziccerben kilépő Patrick Battistont tarolta le: a most 59 éves francia eszméletlenül zuhant a gyepre és három fogát is elveszítette az esetnél. A kapus később bocsánatot kért Battistontól, amelyet ő elfogadott, a franciák viszont a jelek szerint kevésbé.



Érdekesség, hogy a listán kettejük között kizárólag francia játékosok találhatóak, közülük Samir Nasri megítélése a legrosszabb, de a sokat szimuláló (és jelenleg az állítólagos szexvideójával középpontba kerülő) Mathieu Valbuena, a prostituáltbotrányba kerülő Franck Ribéry és Patrice Evra is befért a top 5-be.

Thiago Motta többek között ezzel a jelenetével érdemelhette ki a tagságot, míg Emir Spahicnak 57 francia bajnokin „sikerült” 16 sárgát és három pirosat összekapirgálnia.



A TÍZ LEGUTÁLTABB FUTBALLISTA FRANCIAORSZÁGBAN A FRANCE FOOTBALL SZAVAZÁSA SZERINT
1. Marco Materazzi
2. Samir Nasri
3. Mathieu Valbuena
4. Franck Ribéry
5. Patrice Evra
6. Harald Schumacher
7. Thiago Motta
8. Fabrice Fiorese
9. Brandao
10. Emir Spahic

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik