Labdarúgás: növeli a nemzeti szövetségek támogatását a FIFA

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 20:21
null
Gianni Infantino a magyar futballtól se sajnálja a pénzt (Fotó: Getty Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) friss programja révén több pénz áramlik a magyar labdarúgásba is.

 

„A FIFA kötelessége, hogy ne csak azt biztosítsa, hogy a világversenyeken a lányok és fiúk, nők és férfiak a világ minden szegletéből részt vehessenek, hanem azt is, hogy a futball továbbra is lehetőséget biztosítson mindenkinek a felemelkedésre, bárhol is született” – fogalmazott a rá olyannyira jellemző stílusban Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke a világszövetség friss éves jelentésének előszavában.

Adokumentumban foglaltak szerint a magyar futball is sokat profitálhat a következő időszakban: akár 29 százalékkal több támogatást kaphat fejlesztésekre a következő négy évben a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) is. A FIFA jelentése hangsúlyozza: több mint hétszer annyi támogatás érkezett a szövetségeknek azóta, hogy Gianni Infantino lett 2016-ban a szövetség elnöke.

A közzétett terv, a FIFA Forward-programja (amelynek deklarált célja „a labdarúgás globális fejlődésének előmozdítása”) szerint2023 és 2026 között a nemzetközi szövetség 2.25 milliárd amerikai dollárt oszt szét a 211 nemzeti futballszövetség támogatására (ez az összeg a 2011 és 2014 közötti periódusban még csak 328 millió dollár volt), mindegyik szövetség legalább nyolcmillió dollárra számíthat, ez pedig 29 százalékos növekedést jelenthet.

Megkerestük a Magyar Labdarúgó-szövetséget a friss FIFA-jelentés és a növekvő FIFA-támogatás kapcsán, az MLSZ azonban nem kívánja kommentálni a dokumentumban foglaltakat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik