Labdarúgás: hatalmas tömeg fogadta Pelét Budaörsön

Vágólapra másolva!
2014.03.26. 12:48
null
Sokan voltak kíváncsiak Pelé látogatására (Fotó: Szabó Miklós)
A Tesco meghívására Magyarországra érkezett a háromszoros világbajnok brazil labdarúgó-legenda, Pelé, aki Budaörsön, az üzletlánc sajtónyilvános eseményén indította útjára a nevével fémjelzett hűségprogramot.

A világklasszis látogatása iránt természetesen nagy volt az érdeklődés, több százan voltak ott a budaörsi áruházban.

Pelé szambatáncosok és biztonságiak kíséretében érkezett, majd egy rövid beszédet is tartott, amelyben kifejtette, a németeket és a spanyolokat is esélyesnek tartja a világbajnoki címre, de reméli, Brazília otthon tartja az aranyat.

A legenda a készülőben lévő önéletrajzi filmjéről azt mondta, csak a labdarúgó-pályafutása elejét örökíti meg, 15 éves korától 17 éves koráig, azaz 1958-ig, amikor először, Svédországban világbajnok lett a brazil válogatottal.

„Nem volt olyan esemény az életemben, amit nem szívesen látnék viszont a mozivásznon, semmit sem bántam meg, amit mondtam vagy tettem” – nyilatkozta, s legjobb filmjeként megemlítette a Menekülés a győzelembe című 1981-es alkotást, amelynek egy részét – egész pontosan a meccsjeleneteket – az MTK pályáján, a későbbi Hidegkuti Nándor Stadionban forgatták.

Pelé azt mondta, nem lehet tudni, Magyarországnak mikor lesz újra olyan futballistája, mint Puskás Ferenc, a legendás Aranycsapat kapitánya.

„Ő egyszerre volt tehetséges és intelligens. Sokat beszélgettem vele a fociról és más dolgokról is. Egy nagy játékost az tesz igazán naggyá, ha a pályán mutatott cselekedetei mellett a pályán kívül is ember tud maradni” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a ma aktív futballisták közül lesz-e valaki, aki hozzá hasonlóan háromszoros vb-győztes tud lenni, azt felelte, nehéz ezt előre megmondani.

„Az én időmben 17-18 évesen nagyon ritkán kerültek be játékosok a felnőttcsapatokba, ma pedig azt látjuk, hogy ebben a korosztályban is nagyon sok kiváló, élvonalban szereplő futballista van” – mondta.

Jelenlegi tevékenységei közül kiemelte a gyerekekkel való foglalkozást és az ENSZ Gyermekalapjában, az UNICEF-ben betöltött szerepét.

Ezt követően került sor a közös fotózásra a rajongókkal, akik azonban nem vettek róla tudomást, hogy a szervezők előre kikötötték, autogramosztásra nem lesz mód.

Mivel a tömeg nyomása már-már zavaró volt, a szervezők egy idő után inkább berekesztették a rendezvényt, Pelét pedig a biztonságiak kísérték ki az áruházból.

A BRAZIL LEGENDÁVAL EXKLUZÍV INTERJÚT OLVASHATNAK A HOLNAPI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik