nemzetisport.hu 2020.04.19 20:01 Frissítve: 2020.04.19 20:20

Koronavírus: folytatódott a türkmén futballbajnokság, 300-an a szuperrangadón

Egy hónapos szünet után szuperrangadóval folytatódott a türkmenisztáni labdarúgó-bajnokság, azonban a beszámolók szerint mindössze 300 néző volt kíváncsi az Altyn Asyr és a Kopetdag mérkőzésére.

 

Nem volt nagy az érdeklődés a rangadó iránt az újrainduló türkmén bajnokságban (Fotók: AFP)

A hatmillió lakosú volt szovjet tagköztársaságban eddig hivatalosan nem jelentettek koronavírusos megbetegedést, bár sajtóhírek szerint már előfordultak ilyen esetek. Az országhatárokat mindenesetre lezárták, és márciusban három forduló után a nyolccsapatos futballbajnokságot is felfüggesztették.

A mai napon azonban újraindult a sorozat, ráadásul nézők előtt. Az más kérdés, hogy a legutóbbi hat idényben aranyérmes Altyn Asyr és a listavezető Kopetdag találkozójára mindössze 300-an látogattak ki a fővárosban az egyébként 20 ezres stadionba.

Fehéroroszország után a közép-ázsiai ország a második a világon, ahol nézők előtt rendeznek futballmeccseket a világjárvány közepette, hiszen Nicaraguában, Tajvanon és Tádzsikisztánban zárt kapuk mögött zajlik a játék.

Nem maradt el a kézfogás a kezdés előtt

Az Altyn Asyr és a Kopetdag találkozója egyébként 1–1-es döntetlennel zárult, mindkét gól a hajrában esett. Az AFP beszámolója szerint egyik szurkoló sem viselt maszkot a találkozón, és a két csapat játékosai is a szokásos kézfogással köszöntötték egymást a kezdés előtt.

A sport az összes vírust megöli. Ha a kedvenc csapatod nyer, az növeli az ellenálló képességedet” – viccelődött egy 60 éves Kopetdag-szurkoló, míg egy 34 éves társa azt kérdezte, miután az országban nincs jelen a koronavírus, miért ne folytathatták volna a bajnokságot?

Döntetlent hozott a címvédő és a listavezető összecsapása

Türkmenisztán sosem számított nagyhatalomnak labdarúgásban, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az ország első számú sportcsatornája inkább kézilabdát adott a vasárnapi bajnoki helyett. A nagy sportrajongó hírében álló elnök, Gurbanguly Berdymukhamedov szívéhez sem áll közel a foci, április 7-én, az Egészség Világnapján például lovaglás, illetve kerékpározás közben mutatták az állami televízióban.

A szurkolók egyike sem viselt maszkot

 

2021.02.26 20:32:56

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az embernek ki sem kell lépnie otthonából, az interneten percek alatt kedvére elcsatangolhat az ország eldugott zugaiba, faluvégi futballpályáira.

2021.02.26 14:25:11

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, Ivan Santini kiharcolt tizenegyessel és góllal mutatkozott be az NK Osijekben.

2021.02.25 21:41:12

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A stadion egy nagy tévékészülék, ahol huszonkét előadó lép fel. Ez a show-biznisz, és igen, bizonyos szempontból több, mint sport.«

2021.02.22 20:57:55

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ma már minden csiricsáré a pályán, a színes cipő akkoriban a mai tetoválószenvedéllyel ért fel, s nem feltétlenül aratott sikert.

2021.02.22 13:51:33

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A palánkai Bacska már az első félidőben kapitulált, a TSC nagy fölényben játszott.