Kolozsvár: a botrányos menesztés után újra Petrescu az edző

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.31. 14:59
null
Négy év alatt harmadszor lett Dan Petrescu a CFR edzője (Fotó: Riti József Attila)
Négy év alatt harmadszor lett Dan Petrescu a román bajnok CFR edzője, miután a kolozsvári együttes tulajdonosa, Ioan Varga pénteken kirúgta a júniusban szerződtetett Marius Sumudicát. Az egykori debreceni csatárral a kispadon a CFR mind a hat bajnoki mérkőzését megnyerte, az európai kupákban viszont a korábbi évekhez képest gyengébben teljesített, és a Bajnokok Ligája selejtezőiből indulva csupán az Európa-Konferencialiga csoportkörébe tudott bekerülni.

 

Miután Sumudicával botrányos körülmények között, bár végül „közös megegyezéssel” váltak el Varga útjai, a tulajdonos egyedül a csapatot 2017–2018-as idényben, majd 2019 márciusától 2020 novemberéig irányító Petrescut kereste meg. Az 54 éves, a CFR-rel három bajnoki címet nyerő edzőnek március óta nem volt állása, miután alig másfél hónap után otthagyta a török Kayserisport. A tárgyalások viszont napokon át tartottak, sajtóhírek szerint főként azért, mert Petrescu – elődje esetéből és saját tavaly novemberi menesztéséből tanulva – kimagaslóan nagy, egymillió eurós végkielégítést akart kialkudni idő előtti kirúgás esetére. A keret nagy részét viszont jól ismeri, és egyik kedvenc játékososát, Mihai Bordeianut máris megkapta: a román védekező középpályás a szaúdi al-Kvadsziahtól tér vissza Kolozsvárra.

Éppen az elhúzódó edzőváltás miatt a CFR vasárnap szakvezető nélkül játszotta a FCSB elleni bajnoki rangadót, amelyen Cristian Moldovan kapusedző irányításával is 4–1-es győzelmet aratott a bukaresti együttes felett. Mivel a kolozsvári csapat maximális pontszámmal vezet a Liga 1-ben, Petrescutól elsősorban a Konfencialigában várnak sikeres szereplést – és az ezzel járó eurómilliókat – a CFR vezetői.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik