B. M. 2021.08.31 14:59 Frissítve: 2021.08.31 15:07

Kolozsvár: a botrányos menesztés után újra Petrescu az edző

Négy év alatt harmadszor lett Dan Petrescu a román bajnok CFR edzője, miután a kolozsvári együttes tulajdonosa, Ioan Varga pénteken kirúgta a júniusban szerződtetett Marius Sumudicát. Az egykori debreceni csatárral a kispadon a CFR mind a hat bajnoki mérkőzését megnyerte, az európai kupákban viszont a korábbi évekhez képest gyengébben teljesített, és a Bajnokok Ligája selejtezőiből indulva csupán az Európa-Konferencialiga csoportkörébe tudott bekerülni.

 

Négy év alatt harmadszor lett Dan Petrescu a CFR edzője (Fotó: Riti József Attila)
Négy év alatt harmadszor lett Dan Petrescu a CFR edzője (Fotó: Riti József Attila)

 

Miután Sumudicával botrányos körülmények között, bár végül „közös megegyezéssel” váltak el Varga útjai, a tulajdonos egyedül a csapatot 2017–2018-as idényben, majd 2019 márciusától 2020 novemberéig irányító Petrescut kereste meg. Az 54 éves, a CFR-rel három bajnoki címet nyerő edzőnek március óta nem volt állása, miután alig másfél hónap után otthagyta a török Kayserisport. A tárgyalások viszont napokon át tartottak, sajtóhírek szerint főként azért, mert Petrescu – elődje esetéből és saját tavaly novemberi menesztéséből tanulva – kimagaslóan nagy, egymillió eurós végkielégítést akart kialkudni idő előtti kirúgás esetére. A keret nagy részét viszont jól ismeri, és egyik kedvenc játékososát, Mihai Bordeianut máris megkapta: a román védekező középpályás a szaúdi al-Kvadsziahtól tér vissza Kolozsvárra.

Éppen az elhúzódó edzőváltás miatt a CFR vasárnap szakvezető nélkül játszotta a FCSB elleni bajnoki rangadót, amelyen Cristian Moldovan kapusedző irányításával is 4–1-es győzelmet aratott a bukaresti együttes felett. Mivel a kolozsvári csapat maximális pontszámmal vezet a Liga 1-ben, Petrescutól elsősorban a Konfencialigában várnak sikeres szereplést – és az ezzel járó eurómilliókat – a CFR vezetői.

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.

2021.10.17 12:42:55

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem játszott jó formában a Proleter otthonában a TSC, a jövő héten a Partizan ellen ennél sokkal-sokkal több kell.

2021.10.17 15:02:10

Minden más foci VÉGH JÁNOS

Az NK Osijek magabiztosan hozta el a három pontot a Slaven Belupo otthonából.

2021.10.16 11:31:08

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

Új edző, új stadion, de 2–1-es vereség a Voluntari ellen – képgaléria a Sepsi OSK Arénáról!